Υλικά
2.5 φλ. αλέυρι
2 κτσ. λάδι
1 κτγ. αλάτι
1 φλ. περίπου νερό χλιαρό
200 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι ,πιπέρι
1 κτσ. βούτυρο
2 αυγά
200 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και σιγά- σιγά το νερό.
Στη συνέχεια ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά το χωρίζω στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη το κλείνω σαν φάκελο, αλείφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά! Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι και τα βάζω μια ώρα στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Βάζω το γάλα να βράσει. Μετά ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατόπιν, κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι, την γραβιέρα και ανακατεύω, μέχρι να έχω μια λεία κρέμα. Αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω το ζαμπόν.
Στη συνέχεια, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο και το ανοίγω. Το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι, προσθέτω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο. Τέλος, χαράσσω την πίτα.
Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου