Amfipoli News: Πεινιρλί

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Πεινιρλί

 


Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μισή φλυτζανα τσαγιού γάλα εβαπορέ
Μισή πλάκα βούτυρο. (ότι βούτυρο σάς αρέσει)
1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζανα τσαγιού. Θα δείτε στο ζύμωμα!

Γέμιση:
Ζαμπόν
Τυρί
Μπέικον
Αυγό
Κρέμα γάλακτος

Σάλτσα κρύα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.

Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυρια). Διπλωνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.

Αφήνουμε περίπου 35-40 λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ενα κουτάλι πάνω απο την γέμιση! Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου