Amfipoli News: Κριθαράκι με κιμά

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Κριθαράκι με κιμά

 


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έβαλα κιμά περίπου 200 γρ μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

Τσιγαριζω καλά μαζί με μισή πιπεριά κόκκινη, μετά βάζω τον κιμά και τσιγαριζω, βάζω λίγο λευκό κρασί.

Μετά από λίγο προσθέτω νερό μπόλικο, μισό κύβο κότας, 1 μικρό κουτί σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, πρέζα από μπαχαρι +γαρίφαλο +κανέλα, 1 κγ ζάχαρη, λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κιμά.

Προσθέτω μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο και μισό πακέτο και λίγο παραπάνω κριθαράκι..

Ανακατεύω σχεδόν συνέχεια να μην κολλήσει στο πάτο το κριθαράκι..

Για κάνα 15 λεπτό ανάλογα, μέχρι να δω ότι φούσκωσε το κριθαράκι.. Αποσύρω προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο ανακατεύω να λιώσει, λίγο ωμό ελαιόλαδο επιπλέον και 3-4 παγάκια να σταματήσει ο βρασμός.

 Δέσποινα Μπο– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου