Amfipoli News: Μελιτζάνες με κεφαλοτύρι

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Μελιτζάνες με κεφαλοτύρι

 


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε λίγο τις μελιτζάνες μας (τσακώνες) και τις χαράζουμε σταυρωτά. Τις περνάμε, από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στις χαρακιές, τοποθετούμε μπαστουνάκια κεφαλοτυριού ( έχουμε βάλει ντόπιο Τραχειάς) ότι κεφαλοτύρι έχετε..ή θέλετε.

Στο τηγάνι με το λάδι, έχουμε τρίψει ντομάτες φρέσκιες και τους προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, να μην ξινίζουν καθόλου, αλατάκι λίγο και πιπεράκι. Καθόλου άλλα μυρωδικά. Τίποτα. Αναδεικνύεται η νοστιμιά και το άρωμα της μελιτζάνας περισσότερο.

Φέρνουμε μια γύρα την σάλτσα μας και λούζουμε τις μελιτζάνες μας. Φουρνίζουμε για περίπου όσο μας πάρει, για να πιει το ζουμί, το φαγητό μας και να πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες. Καλή σας επιτυχία! Αν το φτιάξετε μια φορά, θα το φτιάχνετε πάντα!

είναι όντως πολύ ωραίο, αλλά έχει πολύ διαφορετική γεύση:

* τις γεμίζουμε με φέτα είναι εξίσου ωρεαις τσιγαρινζουμε κρεμμύδι σκορδακι μαϊντανό μετά ρυχνω τη ντομάτα αλάτι πιπέρι Ζαχαρίτσα να βράσουν λυγο και περυχυνω επάνω πασπαλιζω με φρυγανιά τριμμένη

Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.


Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου