Amfipoli News: Χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα



  Συνταγή για χταπόδι λαδορίγανη στη λαδόκολλα που θα γίνει ο τέλειος μεζές για κάθε περίοδο νηστείας αλλά και το Καλοκαίρι με το ουζάκι και το τσιπουράκι μας. Με εύκολη εκτέλεση και απλά υλικά, όσοι το δοκίμασαν έτσι δεν το ξαναέφτιαξαν διαφορετικά.

Υλικά

χταπόδι 

Πιπέρι κατά βούληση

1 φύλλο δάφνη 

Ρίγανη κατά βούληση

2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο 

1 λιωμένη σκελίδα σκορδο 

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιολαδο 

1 ποτηράκι του κρασιού περίπου χυμό λεμονιού 

Εκτέλεση 

Αρχικά ανοίγουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα το χταπόδι, που το έχουμε πλύνει και το έχουμε στραγγίσει καλά. Το μαρινάρουμε με πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπαλσάμικο, και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου.

Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 ώρα και λίγα λεπτά, ανάλογα το βάρος του. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με λαδολέμονο και ρίγανη.

Από τη Τζένη Τσανακτσίδου.

    Διαβάστε επίσης:



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου