Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
1ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 φακ.μπεικιν,
2 κ.γ.ξύσμα πορτοκαλιού,
900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκάνη και τα ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχίζουμε, φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά.
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ:
με γάλα νηστίσιμο και όταν βγουν ζεστά με λίγη μαργαρίνη
“Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου