Amfipoli News: Τυρόπιτα σουφλέ σαν μπουγάτσα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Τυρόπιτα σουφλέ σαν μπουγάτσα

 


Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας(12-13 φύλλα)
500 γρ. τυρί φέτα
2 μεσαία αυγά
300 γρ. γάλα
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
100 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κτγ. αλάτι
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το μπέικεν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το μίγμα που είναι για το ράντισμα των φύλλων. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ τα 100 γραμμάρια νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι.
Παίρνουμε ένα ταψί 25Χ35 εκατοστά και το λαδώνουμε καλά.

Στρώνουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με λάδι. Επάνω από αυτό στρώνουμε σταυρωτά ένα άλλο φύλλο, και το λαδώνουμε.
Τσαλακώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή έως ότου να καλύψουμε το ταψί με αυτά τα τσαλακωμένα φύλλα.

Αδειάζουμε το μίγμα από το πρώτο μπωλ επάνω από τα φύλλα κρούστας ομοιόμορφα. Κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού και πασπαλίζουμε με το μίγμα από το δεύτερο μπωλ.
Στρώνουμε τα 3 υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού τα ραντίσουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και αλατιού.

Πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα στους 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου