Amfipoli News: Πέντε συνήθειες των αρχαίων που σήμερα είναι εντελώς περίεργες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Πέντε συνήθειες των αρχαίων που σήμερα είναι εντελώς περίεργες



  Πράγματα που γίνονταν πριν αιώνες, όποια και αν ήταν η εξέλιξη των λαών, σήμερα μας φαίνονται διαφορετικά, περίεργα και σίγουρα πάρα πολύ μακρινά.

Οι συνήθειες αλλάζουν. Το ίδιο και οι πεποιθήσεις με την κουλτούρα. Σήμερα, καταστάσεις που βίωναν αρχαίοι πολιτισμοί, όπως οι αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, δείχνουν εντελώς ξένα.

Πέντε περίεργες συνήθειες των αρχαίων

Ακολουθούν πέντε συνήθειες των αρχαίων που σήμερα είναι εντελώς περίεργες.

– Οι γυναίκες που έκλαιγαν στις κηδείες. Στην αρχαία Ρώμη, οι συγγενείς του θανόντος προσλάμβαναν γυναίκες για να κλαίνε στις κηδείες. Ποιος ήταν ο σκοπός; Ήθελαν να εντυπωσιάζουν το πλήθος. Όσο περισσότεροι υπήρχαν στην κηδεία, τόσο πιο σεβαστός θεωρούνταν πως ήταν ο άνθρωπος που πέθανε.

– Η ακατανόητη κίνηση των γιατρών. Στην αρχαιότητα, υπήρχαν γιατροί που πίστευαν μπορούσαν να θεραπεύσουν τους πονοκεφάλους, τους σπασμούς αλλά και τις λοιμώξεις, ανοίγοντας τρύπες στα κεφάλια των ανθρώπων! Ναι, σωστά διαβάσατε. Θεωρούσαν ότι αυτές οι ασθένειες οφείλονταν στα διαβολικά πνεύματα που βρίσκονταν παγιδευμένα στα σώματα των ανθρώπων. Και επιχειρούσαν να τα απελευθερώσουν.

– Κόπρανα ζώων στην ιατρική. Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τα κόπρανα των κροκοδείλων ως αντισηπτικό. Μάλιστα, σύμφωνα με κείμενα, τα έβαζαν στον κόλπο τους. Στην αρχαία Αίγυπτο, οι μαχητές έβαζαν κόπρανα ζώων, μετά από μάχες, στις πληγές τους.

– Η περίεργη χρήση του σιταριού. Δεκατρείς αιώνες προ Χριστού, οι γυναίκες συνήθιζαν να μουλιάζουν έναν σπόρο σιταριού σε ούρα. Αν ο σπόρος βλάστιζε θεωρούσαν ότι ήταν έγκυος.

– Το ξύρισμα των φρυδιών για το χαμό μιας γάτας. Ήταν μια συνήθεια που προερχόταν από την αρχαία Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τις γάτες και θεωρούσαν τα τετράποδα σύμβολο καλοτυχίας. Μάλιστα, θρηνούσαν έντονα τον θάνατό τους. Η παράδοση τους ήθελε ξυρίζουν τα φρύδια τους ενώ στόλιζαν το σώμα της γάτας με μια ξύλινη μάσκα.

financenews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου