3 κρεμμύδια
3 σκ. Σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια σέλερι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπουκοβο γλυκό
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1200 ml νερό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υλικά μας για 4-5 λεπτά... προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Τα αφήνουμε λίγο να χλιαρεψουν και βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε παγοθήκες... αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη όπου και τα διατηρούμε... οπότε τα χρειαστούμε απλά βγάζουμε έναν κύβο και τον προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου