Amfipoli News: Γλυκό με καρύδα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Γλυκό με καρύδα





  Υλικα και Εκτελεση

παντεσπάνι:

4 αυγα,125 γρ ζαχαρη, 50 ml σπορελαιο, 155 γρ αλευρι,1 φ.μπεικιν, 1 βανιλια.

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να φουσκωσουν. Ριχνουμε το σπορελαιο χτυπαμε 1 λεπτο. Τελος τα υπολοιοα κοσκινισμενα. Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ (26) και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα. Το βγαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και βαζουμε σε ενα μπολ 2 φλ. τσ. γαλα φρεσκο με 50 γρ ζαχαρη τα ανακατευουμε καλα και στην συνεχεια τρυπαμε καλα το παντεσπανι με ξυλακι απο σουβλακι και το σιροπιαζουμε σιγα σιγα.

ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα, 

5 κ.σ.ζαχαρη 

4 κ.σ.γεματες καστερ η κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι, 

1 βανιλια, 

50 γρ βουτυρο, 

50 γρ καρυδα, 

1 φακελακι γκαρνι σκονη

Εκτέλεση

Διαλυουμε το καστερ και το αλευρι σε λιγο απο το κρυο γαλα σε ενα μπολ. Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει

Ριχνουμε το μιγμα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια, το βουτυρο, την καρυδα. Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει. Στην συνεχεια την αφρατευουμε με το μιξερ. Ριχνουμε την σκονη γκαρνι και λιγο γαλα και την χτυπαμε. Τελος την ριχνουμε πανω στο γλυκο. Και φυσικα τελειωμα ριχνουμε μπολικη καρυδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου