Amfipoli News: Τύμβος Καστά:Δωρεά 30.000 ευρώ από τον ΔΕΣΦΑ για την ανασκαφή στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολη

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τύμβος Καστά:Δωρεά 30.000 ευρώ από τον ΔΕΣΦΑ για την ανασκαφή στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολη

   

    Η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης θα ενισχυθεί με 30.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί προσφορά του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη 20/08.

   Η δωρεά γνωστοποιήθηκε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα από τον πρόεδρο της εταιρείας Αντώνη Νάτσικα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Ξιφαρά. Ο Yπουργός ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υφυπουργό Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου και τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ για την πρωτοβουλία.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ΔΕΣΦΑ διατηρεί διαρκή και γόνιμη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο της κατασκευής και επέκτασης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, η οποία οδηγεί σε αρχαιολογικές ανακαλύψεις και σωστικές ανασκαφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όπου διέρχονται οι αγωγοί».
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου