Amfipoli News: Μετά την ορκωμοσία έδωσε συνέντευξη ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος στη «Σημερινή»

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μετά την ορκωμοσία έδωσε συνέντευξη ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος στη «Σημερινή»

Κωνσταντίνος Μελίτος: Γνωρίζουμε τα προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας 


     Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η οργάνωση της αρχαιολογικής περιοχή της Αμφίπολης και το λόφο Καστά, μετά τις ευχάριστες εξελίξεις των ανασκαφών.

 




    Ο Κωνσταντίνος Μελίτος είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία του δημαρχιακού θώκου της Αμφίπολης Σερρών στις 1 Σεπτεμβρίου 2014 και για την επόμενη πενταετία .Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αμφίπολης και του δημοτικού συμβουλίου Αμφίπολης που προέκυψε με τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 8:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Ροδολίβους. Πλήθος δημοτών παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας και ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δημοτικό σχήμα.
     Το νέο δήμαρχο Αμφίπολης , Κωνσταντίνο Μελίτο συνάντησε η «Σ» . Ο κ. Μελίτος κατά την συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε γνώστης των προβλημάτων του δήμου και έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του στο δήμο και στις ανασκαφικές εργασίες που γίνονται στην περιοχή του δήμου και συγκεκριμένα στον Τύμβο του λόφου Καστά, έξω από την Μεσολακκιά. Σημείωσε ότι σέβεται τους πολιτιστικούς θεσμούς που υπάρχουν στο δήμο και ότι θα τους στηρίξει δίνοντας τους μεγαλύτερη έμφαση ,δεν θέλησε να μας ανακοινώσει τους συνεργάτες του στις αντιδημαρχίες αλλά μας αποκάλυψε ότι οι αρμοδιότητες του πολιτισμού θα είναι υπό την επίβλεψη του.


     Γνωρίζουμε τα προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας

    «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας από την επόμενη εβδομάδα ,την πρώτη εβδομάδα θα γίνει η επιλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, θα οριστούν τα μέλη της οικονομικής επιτροπή και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε .γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα ,πιστεύω ότι έχουμε το σχέδιο και τον τρόπο να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες αυτές καταστάσεις».

    Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η οργάνωση της αρχαιολογικής περιοχή της Αμφίπολης και το λόφο Καστά, μετά τις ευχάριστες εξελίξεις των ανασκαφών

    «Από την στιγμή που είχαμε ευχάριστες εξελίξεις όσο αφορά το θέμα των ανασκαφών ήδη άμεση προτεραιότητα μας είναι να αποκαταστήσουμε την οδική πρόσβαση προς τον χώρο των ανασκαφών, να γίνουν κάποια έργα υποδομής στο χώρο του τάφου όπως η μεταφορά πόσιμου νερού, η εγκατάσταση χημικών τουαλετών, που θα γίνουν άμεσα πριν ακόμη αναλάβουμε ήδη έχουμε δρομολογήσει την διαδικασία αυτή .Προσωπικά έχω επιμεληθεί και θα τοποθετηθούν αύριο (σήμερα) κάποιες χημικές τουαλέτες για το προσωπικό των ανασκαφών και για τους ανθρώπους που φρουρούν την περιοχή καθώς και για τους δημοσιογράφους που επισκέπτονται την περιοχή. Όπως έχουμε δεσμευθεί και προεκλογικά ,είναι σημαντικό όσο αφορά τον πολιτιστικό τομέα να αναδείξουμε όλη αυτή την πολιτιστική κληρονομιά και αυτά τα μοναδικά ευρήματα που βγαίνουν καθημερινά στο λόφο Καστά».
    « Θα στηρίξουμε και θα προβάλουμε την αγροτική μας παραγωγή, θα φροντίσουμε την αγροτική οδοποιία να την έχουμε πάντα σε καλή κατάσταση και βεβαίως πάνω από όλα θα είναι η εξυπηρέτηση του δημότη . Και σε όλα αυτά προστατεύοντας το περιβάλλον ,δηλαδή η ανάπτυξη μας θέλουμε να είναι η αειφόρος ανάπτυξη ,με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλον μας . Αυτοί είναι οι γενικοί στόχοι που έχουμε . Κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις στις προτεραιότητές μας γιατί ας αιφνιδιάζει ευχάριστα το μνημείο και δεν ξέρουμε μέχρι που φτάσουμε . Περιμένουμε τις καλές ειδήσεις της κ. Περιστέρη ,όποιες και αν είναι και σε συνεργασία με την υπηρεσία θα οργανώσουμε όλο το χώρο όπως θα πρέπει και ανάλογα με το μέγεθος του ευρήματος θα προβούμε και στις ανάλογες ενέργειες» σημείωσε ο κ. Μελίτος .

Αντιδημαρχία πολιτισμού και στήριξη των πολιτιστικών θεσμών και ανάδειξής τους

    «Η σύνθεση της δημοτικής αρχής θα ανακοινωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου . Θα έχετε όλα τα ονόματα που θα απαρτίζουν το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τις αντιδημαρχίες .Θα τα ανακοινώσουμε όλα μαζί. Ήδη έχω αποφασίσει αλλά ας το αφήσουμε για την κατάλληλη στιγμή .Θα ήθελα να σας πω ότι οι αρμοδιότητες πολιτισμού θα είναι υπό την επίβλεψή μου και θα δημιουργηθεί ένα τμήμα στην ΚΕΔΑΠ που θα απασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής . Όπως είναι το φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις και μιας και ο δήμος έχει αποκτήσει άλλη αίγλη χρειάζεται ένα αναβαθμισμένο φεστιβάλ . Επίσης στόχος μας είναι να αναδείξουμε και το αρχαίο θέατρο γιατί είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε ένα τόπο προορισμού ικανό να φέρει κόσμο στην περιοχή και να μπορέσουμε να το αναβαθμίσουμε. Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής ,απλά τώρα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτούς τους θεσμούς μιας και ο δήμος έχει αποκτήσει άλλη φήμη ,άλλη αίγλη, έχει στραμμένα όλα τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πρέπει να διαχειριστούμε μεγάλο σχέδιο με πολύ προσοχή ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε αυτό που πρέπει στην περιοχή».

Το Μουσείο Αμφίπολης είναι ικανό να στεγάσει τα ευρήματα των ανασκαφών

   «Αναφορικά με τις ανησυχίες ορισμένων για τα ευρήματα των ανασκαφών του τάφου , όποια και αν είναι και μακάρι να είναι πάρα πολλά, θέλω να δηλώσω ότι ο δήμος διαθέτει στην Αμφίπολη αρχαιολογικό μουσείο. Το αρχαιολογικό Μουσείο είναι ικανό να στεγάσει τα ευρήματα και αν χρειαστεί με δικές μας πρωτοβουλίες θα γίνει επέκταση του Μουσείου και δεν θα φύγει απολύτως τίποτα .Ο δήμος Αμφίπολης έχει διοίκηση και μουσείο στα όρια του και δεν θα επιτρέψει μαζί με τους κατοίκους να συμβεί οτιδήποτε .Φυσικά δεν υπάρχει πρόθεση και κακώς υπάρχει ανησυχία. Επίσης μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στην διαχείριση όλης της κατάστασης».

Για την κριτική της επιλογής του χώρου ορκωμοσίας

    «Λυπάμαι για τον τρόπο αντίδρασης της αντιπολίτευσης για την επιλογή του χώρου που έγινε η ορκωμοσία την περασμένη Κυριακή . Πιστεύω ότι τα προηγούμενα χρόνια άσκησα εποικοδομητική αντιπολίτευση και γόνιμη όσο πιστεύω μπορούσα. Τα πρώτα χρόνια βοήθησα τον δήμαρχο όπως μπορούσα με τις αποφάσεις μου και αυτό μαρτυρούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου» δήλωσε ο κ. Μελίτος για την κριτική που του άσκησε ο νυν δήμαρχος για την επιλογή του χώρου της ορκωμοσίας ,και συνεχίζοντας ανέφερε «Το δημαρχείο δεν διαθέτει χώρο να χωρέσει τόσο κόσμο, ο δήμος στην έδρα του δεν διαθέτει χώρο ικανό να χωρέσει τόσο κόσμο. Η ορκωμοσία του κ. Βογιατζή έγινε στο κινηματοθέατρο, ενός χώρου που δεν είναι στην ιδιοκτησία του δήμου και δεν το προβλέπει η νομοθεσία . Παρόλα αυτά δεν ήταν δυνατόν να βάλουμε κόσμο μέσα Αυγούστου σε μια αίθουσα που δεν διαθέτει κλιματισμό για αυτό επέλεξα να γίνει στην μια πλατεία της έδρας του δήμου. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα .Έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε ,δύσκολες καταστάσεις και όλα αυτά και οι τυπικότητες με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Δεν είναι πανελλαδική πρωτοτυπία ,βλέποντας ορκωμοσίες που γίνονται βλέπω ότι πραγματοποιούνται σε ανοικτούς χώρους εκτός από τους δήμους που έχουν συνεδριακά κέντρα . Δηλαδή Θίχτηκαν οι κάτοικοι του Ροδολίβους που έγινε εκεί ή θα ήθελαν να γίνει σε άλλο τοπικό διαμέρισμα που ενδεχομένως να έχει αίθουσα .Εγώ επέλεξα να γίνει στην έδρα του δήμου η ορκωμοσία».
     «Αναφορικά με ότι ανέφερε ότι κατηγορούσα για το έργο στην πλατεία, θα ήθελα να πω ότι κανείς δεν κατηγόρησε το έργο .ότι έχω πει το έχω πει δημόσια τόσα χρόνια .Αν για κάτι αντιδρούσα ήταν το ποσοστό της έκπτωσης στην δημοπρασία ,το χρονοδιάγραμμα του έργου και ο προϋπολογισμός του έργου που ενώ ξεκίνησε επί δημαρχίας Κατσάρα κάτω από 200 χιλιάδες ευρώ, εκτινάχθηκε και θα αγγίξει ,με τις υπόλοιπες αναθέσεις που έγιναν για παράπλευρα έργα, τις 380 -400 χιλιάδες ευρώ .Αυτή ήταν η αντίδρασή μας, κανείς δεν κατηγόρησε το έργο, εξάλλου το έχω ψηφίσει το έργο. Ήταν κάτι άκαιρο υπάρχουν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου εκτίθεται παρά έχει κάποια ουσία» κατέληξε ο νέος δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος.



Δήμητρα Μετόκη



Πηγή: www.e-simerini.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου