Amfipoli News: "Μαθηματικό μαυσωλείο" ο Τύμβος της Αμφίπολης σύμφωνα με το Μιχάλη Λεφαντζή

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

"Μαθηματικό μαυσωλείο" ο Τύμβος της Αμφίπολης σύμφωνα με το Μιχάλη Λεφαντζή

Τύμβος Καστά: Η μικρογραφία της Αλεξάνδρειας


Στις 22 Οκτωβρίου στην κεντρική βιβλιοθήκη Σερρών, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δημοσιογράφου Αριάδνης Παπαφωτίου με θέμα "Το χρονικό της ανασκαφής του περιβόλου της Αμφίπολης" έγινε αναφορά στον Τύμβο Καστά και στην εντυπωσιακή ομοιότητά του με την Αλεξάνδρεια. 

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο Τύμβος Καστά έχει άμεση σχέση με την Αλεξάνδρεια, καθώς αποτελεί μια μικρογραφία της αγαπημένης πόλης του Μακεδόνα Βασιλιά, σε κλίμακα 1/100. Την Αλεξάνδρεια σχεδίασε και οικοδόμησε ο αρχιτέκτονας Δεινοκράτης. Τυχαίο; Η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται να είναι τυχαίο, κι αυτό άλλωστε μας λέει και ο κύριος Λεφαντζής. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιαστής του Τύμβου Καστά είχε απόλυτη γνώση των κατασκευαστικών μεγεθών της Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Μιχάλης Λεφαντζής παρομοίωσε τον τύμβο Καστά με ένα "μαθηματικό μαυσωλείο", αναφέροντας μόνο μερικές από τις απίστευτες μαθηματικές αναλογίες που σχεδίασε και εκτέλεσε άψογα ο σπουδαίος αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτης. 

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η μαθηματική σχέση του τύμβου Καστά με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου , όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο από την παρουσίαση:



Φωτογραφίες - Στιγμιότυπα από video παρουσίασης: zougla.gr 


Πληροφορίες: parapolitika.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου