Amfipoli News: Τασούλας: Κάθε μέρα έχουμε και ένα νέο εύρημα στην Αμφίπολη

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τασούλας: Κάθε μέρα έχουμε και ένα νέο εύρημα στην Αμφίπολη

  «Κάθε μέρα έχουμε και ένα νέο εύρημα» είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας στον πρόεδρο της γειτονικής μας Βουλγαρίας.



    Ο Βούλγαρος πρόεδρος, που ήταν χθες στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Έλληνα υπουργό για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και η φράση ήταν η πρώτη που είπε ο υπουργός. 
   Πράγματι, η ανασκαφή φέρνει ολοένα νέα δεδομένα το φως, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή την εβδομάδα. 
   Προς το παρόν, η ανασκαφική ομάδα η οποία ξεκίνησε τη δουλειά της ξανά χθες, συνεχίζει τις υποστυλώσεις και τις αποχωματώσεις. 
   Απαιτούνται αρκετές ημέρες ώστε να ελαττωθεί η ποσότητα των χωμάτων και από τις δύο πλευρές του διαφραγματικού τοίχου, κάτι που γίνεται για να υπάρχει ισορροπία στις ωθήσεις οι οποίες ασκούνται στον τοίχο. Στη συνέχεια, και αφού ο τρίτος θάλαμος αποχωματωθεί μέχρι κάποιο βάθος, θα γίνουν οι τελικές υποστυλώσεις.
   Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα έχουν δει τι υπάρχει στο δάπεδο, αν είναι ράμπα ή σκάλα και τι γίνεται με την έκκεντρη στενότερη πόρτα που έχει εντοπισθεί στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο. Η ελπίδα όλων είναι να οδηγεί στον ταφικό θάλαμο όπου είχε εναποτεθεί ο νεκρός.

Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου