Amfipoli News: Η τέταρτη θύρα θα δώσει τις απαντήσεις...

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η τέταρτη θύρα θα δώσει τις απαντήσεις...

  



 Χωρίς να έχει εξαντληθεί ακόμη η γκάμα πληροφοριών που έχει να μας δώσει η τρίτη πύλη, αυτή δηλαδή με το μαρμάρινο θύρωμα, το ενδιαφέρον στρέφεται πιο πολύ στην τέταρτη θύρα, αυτή που είναι στο βάθος του τρίτου θαλάμου (ή τέταρτου χώρου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους) και η οποία εντοπίστηκε περίπου 2 μέτρα χαμηλότερα από το επίπεδο του μέχρι τώρα δαπέδου του ταφικού μνημείου. 
Το πρώτο ερώτημα στο οποίο περιμένουμε απάντηση είναι αν και στην τέταρτη και πιο στενή πύλη, αυτή των 0,96 εκατοστά πλάτους, υπάρχει θύρωμα και που οδηγεί στον νεκρικό ή τους νεκρικούς θαλάμους ή υπάρχει ένας ακόμη τοίχος που φράζει την είσοδο.

  Το πιθανότερο είναι ότι κάτι υπάρχει προκειμένου να εμποδίζει την άμμο να «χυθεί» προς τα ενδότερα του ταφικού μνημείου, καθώς όπως όλα δείχνουν πλησιάζουν οι ανασκαφείς στον πέρασμα προς τα πιο «ιδιαίτερα» διαμερίσματα. 
Ωστόσο, η απάντηση το εύρημα για το τι φράζει την τέταρτη πύλη, θα δώσει απάντηση σε ένα πάρα πολύ σημαντικό ερώτημα: Ποιος και γιατί σφράγισε τον τάφο με άμμο...Οψόμεθα τα έργα της ανασκαπτικής σκαπάνης.
Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


Πηγή: xronometro.com




Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου