Amfipoli News: Η πρώτη συνάντηση των «Φίλων της Αμφίπολης»

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη συνάντηση των «Φίλων της Αμφίπολης»

 
Ως απόρροια των εξαιρετικού ενδιαφέροντος εξελίξεων που σχετίζονται με την ιστορική αρχαία Αμφίπολη και εν όψει των επερχόμενων σημαντικών γεγονότων, μέλη της εθελοντικής ομάδας «Φίλοι της Αμφίπολης» έχουν προγραμματίσει την πρώτη τους συνάντηση.

   Εκτός βέβαια από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με σκοπό τη διάχυση της πληροφορίας και το συντονισμό ενεργειών, θα επιστεγαστεί η εθελοντική φιλία με τον περιβάλλοντα χώρο της Αμφίπολης, με μια αρχαιολογική ξενάγηση. Ειδικός ξεναγός που διαθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνοδεύσει την ομάδα.



   Ζητήθηκε και δόθηκε άδεια να ανοίξουν ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι είναι κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα, θα γίνει μετάβαση και στο λόφο Καστά, στην απόσταση βεβαίως που επιτρέπεται.

   Ο συντονισμός δράσης σε καλή αναλογία με τη φιλοξενία των εθελοντών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελπίζουμε να θέσουν βάσεις για την υλοποίηση των στόχων μας που είναι η προστασία και η ανάδειξη του ευρύτερου χώρου της Αμφίπολης, όχι μόνο στους συμπατριώτες μας αλλά και όλο τον κόσμο.

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/10/14 και ώρα 10:00 στην Αμφίπολη.



Πηγή: serrestv.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου