Amfipoli News: Η Ολυμπιάδα δεν θα άφηνε τον Αλέξανδρο στην Αίγυπτο

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Ολυμπιάδα δεν θα άφηνε τον Αλέξανδρο στην Αίγυπτο


Το εντυπωσιακό μνημείο της Αμφίπολης αρχίζει σιγά – σιγά να απογοητεύει όσους είχαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά όσοι θα ήθελαν να πρόκειται για ταφικό μνημείο του Αλέξανδρου, δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους. Κύριο στήριγμά τους είναι η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγαλέξανδρου, για την οποίο πολλοί πιστεύουν ότι δε θα άφηνε τα λείψανα του γιού της τόσο μακριά.

Oι σχεδόν ανύπαρκτες πηγές μας αφήνουν στο σκοτάδι για το τι μπορεί να ακολούθησε του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μία περίοδο που ταυτίζεται χρονολογικά με το μνημείο, καθώς είμαστε γύρω στο 320 π. Χ.Οι διαμάχες και οι κόντρες μεταξύ των διαδόχων πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά τον θάνατο του στρατηλάτη, που η παρουσία του αποτελούσε εγγύηση ενότητας στο αχανές βασίλειο του.

Στο σημείο αυτό αξίζει μία επισήμανση: O Μέγας Αλέξανδρος για τους περισσότερους διαδόχους δεν ήταν παρά το «λάφυρο» για την δική τους εξουσία. Ο νεκρός όσο σημαντικός και αν είναι δεν παύει να είναι νεκρός. Πάνω στα δικά του κατορθώματα, άλλοι ήθελαν να χτίσουν την δική τους μικρή δόξα και άλλοι απλά επεδίωκαν να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην λήθη, καθώς τα όσα είχε καταφέρει θα επισκίαζαν κάθε νέα προσπάθεια που θα γινόταν στο εξής, αφού οι κατακτήσεις του είχαν ήδη αρχίσει να ντύνονται με το πέπλο του μύθου.

Η μόνη που πενθούσε πραγματικά τον θάνατο του Αλεξάνδρου και το μόνο που την ενδιέφερε είναι να επιστρέψει στην Μακεδονία ο γιος της, ήταν η Ολυμπιάδα, όπως γράφει το parapolitika.gr. Και προφανώς θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει.


Πηγή:news.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου