Amfipoli News: Ενάμισι μέτρο χώμα κλείνει το δρόμο προς τον τρίτο θάλαμο του Τύμβου

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ενάμισι μέτρο χώμα κλείνει το δρόμο προς τον τρίτο θάλαμο του Τύμβου

Με κάθε μέσο προσπαθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο οι ανασκαφείς



Με κάθε μέσο, ακόμα και με... κουταλάκια (!) προσπαθεί το συνεργείο των ανασκαφών στην Αμφίπολη να αφαιρέσει με ασφάλεια τον μεγάλο όγκο χώματος που εμποδίζει την πρόσβαση στην τρίτη πύλη, και κατ' επέκταση στον πολυθρύλητο τρίτο θάλαμο του μνημείου.

Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού που επικαλείται το xronometro.com αφήνουν να εννοηθεί ότι με την νέα εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του τρίτου θαλάμου οπότε θα έχουμε και τις πρώτες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Αυτή τη στιγμή το χώμα συνεχίζει να είναι γύρω στο ενάμισι μέτρο μπροστά από την τρίτη πύλη και φυσικά πολύ περισσότερο πίσω, στον τρίτο θάλαμο.

Το χαμήλωμα περαιτέρω του χώματος στο δεύτερο θάλαμο αναμένεται να φέρει στο φως και τις δύο μαρμάρινες πλάκες, της οροφής, που ακόμη αναζητούνται, ενώ στον τρίτο θα αποκαλύψει την σκάλα και την μικρή πύλη, στο τέλος των σκαλοπατιών.

Προς το παρόν, προχωρούν οι εργασίες υποστύλωσης του τρίτου θαλάμου, που είναι το πιο δύσκολο έργο της παρούσας ανασκαφής μέχρι στιγμής, και ακολουθεί η συνέχεια, που είναι η αποκάλυψη της τέταρτης πύλης. Φωτογραφία για το τι επικρατεί στον τέταρτο θάλαμο δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, καθώς η πυκνότητα των υποστυλώσεων δεν το επιτρέπει.


Πηγή: news.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου