Amfipoli News: Συγκινητικό μήνυμα από Έλληνα νέο της Γερμανίας με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη - Αξίζει να το διαβάσετε!

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συγκινητικό μήνυμα από Έλληνα νέο της Γερμανίας με αφορμή την ανασκαφή στην Αμφίπολη - Αξίζει να το διαβάσετε!


Γράφει ο Λευτέρης Αντωνάκης:

"Ένας λόγος που η συγκίνησή μου γι αυτή την ανασκαφή είναι τεράστια, είναι γιατί εδώ και 5 χρόνια ζω και δουλεύω στη Γερμανία, αλλά πάντα η σκέψη μου είναι στην πατρίδα, και έχοντας μερικές φορές αντιμετωπίσει ψευτο-ρατσιστικές συμπεριφορές από πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κάθε φορά που ακούγεται η Ελλάδα κατά τέτοιο τρόπο "ψηλώνω" κι από λίγο. Αν και μηχανικός πληροφορικής, μακάρι να μπορούσα να πάω εκεί και να σκάβω με χέρια και πόδια!!! Νιώθω δέος μόνο που το σκέφτομαι...

Πρέπει, λοιπόν, όλο αυτό να αποτελέσει έναυσμα για πνευματική ανάταση των Ελλήνων, κι αν όχι όλων, της νέας γενιάς οπωσδήποτε, όσο μεγαλεπήβολο κι αν ακούγεται. Όχι όμως μέσω της τυφλής μελέτης της αρχαιότητος, αλλά μέσω της σύλληψης του μεγαλείου της και της βαθιάς κατανόησης των ιδανικών/αξιών/επιτευγμάτων των προγόνων μας. Δεν γίνεται δηλαδή να έχουμε φτιάξει χιλιάδες χρόνια πριν τον πρώτο υπολογιστή (μηχανισμός των Αντικυθήρων), δεν γίνεται να μένουν με το στόμα ανοιχτό οι καλύτεροι μηχανικοί από την Ιαπωνία για την αντισεισμική κατασκευή του Παρθενώνα, δεν γίνεται αυτός ο Μέγας Έλληνας Αλέξανδρος να διέδωσε τον πολιτισμό μας στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου πριν 2300 χρόνια και να μην μπορούμε να υπερηφανευτούμε  σχεδόν για τίποτα σύγχρονο, πέραν των αγώνων για την ελευθερία του Έθνους τα τελευταία 200 περίπου χρόνια! Η νέα γενιά σφύζει από λαμπρά μυαλά και φρέσκες ιδέες, δώστε μας λοιπό την ευκαιρία και τα μέσα να τις υλοποιήσουμε! Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ήμουν μέρος αυτής της προσπάθειας!" 
Διαβάστε επίσης:



2 σχόλια :

  1. Μπράβο! Εγγυητές του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και τιμητές του είναι όσοι φροντίζουν να τον διατηρήσουν όχι μόνο ως μνημεία αλλά και ως σκέψη και πρακτική. Θέλουμε πολύ ακόμα ώστε να καταφέρουμε να θεωρούμαστε άξιοι συνεχιστές του. Ας αφήσουμε το χαβαλέ και ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό, όπως είναι ο πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή