Ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων και το ΙΕΚ Σιδηροκάστρου στο πλαίσιο της Πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»: Δράση 2: Ημερίδες και δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει σεμινάριο το Σάββατο 22/11/2014 στους χώρους του ΚΠΕ, με θέμα:
«Τα τοπικά προϊόντα: Παράδοση και Καινοτομία»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής, σε μαθητές του ΙΕΚ Σιδηροκάστρου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο την ενημέρωσή τους: για τη χρήση τοπικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, για το πώς αυτά συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και για τη δράση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Τοπικά Προϊόντα σε μια Κοινωνία Αειφορίας» του ΚΠΕ Κρεστένων.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:
09:00 - 09:30 Προσέλευση – Εγγραφές
09:30 - 09:45 Χαιρετισμοί
09:45 - 10:00 Παρουσίαση προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Ποροΐων, Π.Ο. Κ.Π.Ε. Ποροΐων
10:00 - 10:15 «Η συμβολή του δημόσιου ΙΕΚ Σιδηροκάστρου στην ενίσχυση των επαγγελμάτων τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας στον Δήμο Σιντικής», Μαζνέικος Αντώνιος, διοικητικός ΙΕΚ Σιδηροκάστρου.
10:15 - 10:30 «Παραγωγή και τυποποίηση τοπικών προϊόντων», Γεωργίτσας Νικόλαος, επιχειρηματίας
10:30 - 10:45 «Η διατροφική αξία του βούβαλου», Πύργος Γεώργιος, διατροφολόγος
10:45 - 11:15 «Δράσεις του Αγροτουριστικού Βιοτεχνικού Συνεταιρισμού Γυναικών Ποροΐων», Τυμπανίδου Δέσποινα, πρόεδρος του συνεταιρισμού
11:15 - 11:30 Διάλειμμα
11:30 - 12:00 «Παράδοση και καινοτομία στα γεωργικά τοπικά προϊόντα – Διασφάλιση Ποιότητας στην Παραγωγική Διαδικασία, Καρατζίκος Δημήτριος, γραμματέας «Κερκίνης Γη ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π»
12:00 - 12:30 Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Τοπικά Προϊόντα σε μια Κοινωνία Αειφορίας» του ΚΠΕ Κρεστένων, Γαβράς Πέτρος, υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΠΕ Κρεστένων
12:30 - 14:30 Βιωματικό Εργαστήριο: Παρασκευή εδεσμάτων από τοπικά προϊόντα, Ζάγκας Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Πέτρος, Σκλαρής Γεώργιος, Αποστόλου Χριστίνα, εκπ/κοί τουριστικών επαγγελμάτων
14:30 - 16:00 Ελαφρύ γεύμα
16:00 - 18:00 Βιωματικό Εργαστήριο: Παρασκευή εδεσμάτων από τοπικά προϊόντα, Γάλβας Νικόλαος, Γκάλβας Χρήστος, εμπειροτέχνες ζαχαροπλαστικής
18:00 - 19.00 Συζήτηση – Λήξη
Πηγή: serrestv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου