Amfipoli News: Αυτά είναι τα σχέδια για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων!

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα σχέδια για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων!


Τα σημαντικότατα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης στον Τύμβο του Καστά, στην Αμφίπολη, που έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, θα αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο από την κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον δήμο Αμφίπολης για την αξιοποίηση της περιοχής.

“Αυτό το ισχυρό αναπτυξιακό απόθεμα που πηγάζει από το απαράμιλλο εύρημα σύντομα θα δρομολογηθεί με τις κατάλληλες μελέτες και εν συνεχεία τις κατάλληλες υλοποιήσεις”, τόνισε ο κ. Τασούλας.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι θα συνταχθεί ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αξιοποίηση αυτής της σπουδαίας αρχαιολογικής ανακάλυψης. “Ο τάφος αυτός είναι η κορωνίδα των ευρημάτων της περιοχής, η οποία είναι γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τα τείχη, το θέατρο, το γυμνάσιο, το βυζαντινό φρούριο και η ακρόπολη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολόκληρη αρχαία πόλη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ολόκληρο το νομό Σερρών. 

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε σήμερα πως ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης δεν ήταν ταριχευμένος, στοιχείο, που επί της ουσίας βάζει τέλος, στα σενάρια ότι ο σκελετός ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο...


Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου