Amfipoli News: Αμφίπολη: Νέες φωτογραφίες και αγωνία για τα επόμενα ευρήματα

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Νέες φωτογραφίες και αγωνία για τα επόμενα ευρήματα


Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης καθώς αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις αλλά και φωτογραφίες από την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ενώ αναμένεται σιγά σιγά να φτάνουμε στη λύση του μυστηρίου γύρω από το πρόσωπο που είναι θαμμένο στον αρχαίο τάφο.

Λίγες ώρες πριν από τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά, η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη τόνισε ότι θα είναι σίγουρα "ευχάριστες" οι εξελίξεις που θα γίνουν γνωστές, ενώ έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και τιμήθηκε για την προσφορά της στις ανασκαφές.
Το ενδιαφέρον που δείχνουν όλα σχεδόν τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων για την εξέλιξη της ανασκαφής παραμένει αμείωτο.

Καθημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο, αλλά και τον ηλεκτρονικό Τύπο για το μυστήριο γύρω από το πρόσωπο που είναι θαμμένο στον τάφο της Αμφίπολης πυκνώνουν, ενώ επισημαίνεται και η αξία του μνημείου ως νέος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο ταφικός περίβολος στην Αμφίπολη, έχει μήκος 497 μέτρα και ύψος 3 μέτρα είναι φτιαγμένος από 2.500 περίπου κυβικά μέτρα μαρμάρου από τη Θάσο και καλύπτει περίπου 20 στρέμματα. 

Μάλιστα αν συγκριθεί με την Βεργίνα θα βγεί νικήτρια η Αμφίπολη αφού είναι διπλάσια σε μέγεθος.
Ο όγκος του μνημείου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν μπορεί (αν και τεραστίων διαστάσεων για μακεδονικό τάφο) τα 25 μέτρα του ταφικού μνημείου που ήδη αποκαλύφθηκαν να είναι το μόνο κατασκεύασμα στα έγκατα του λόφου Καστά.

Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου