Amfipoli News: Oι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου έφτασαν... στη Νέα Υόρκη

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Oι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου έφτασαν... στη Νέα Υόρκη

Oι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου έφτασαν... στη Νέα Υόρκη
Συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον αγώνα για επιβίωση της φυλής των Καλάς (σ.σ. οι Καλάς υποστηρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου) πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.


Στο τέλος του «ανοικτού εορταστικού συνεδρίου», όπως ονομάστηκε, εγκρίθηκε ψήφισμα με τον οποίο υποστηρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει ποτέ να συμφωνήσει σε χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ή παράγωγά του για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων».
Το συνέδριο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με τη συνεργασία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της οποίας ο πρόεδρος Δημήτρης Χατζής ήταν ο κεντρικός ομιλητής.
Ο κ. Χατζής έκανε συνοπτική ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του ζητήματος της ονομασίας και στο ιστορικό της ίδρυσης της Παμμακεδονικής Ένωσης το 1947, ως «κίνησης προάσπισης των συμφερόντων και της ιστορικής αλήθειας, με πρώτο πρόεδρο τον Στίβεν Λαδά», όπως είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, ενώ, ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι η απαλοιφή κάθε επεκτατικής και επιθετικής βλέψης των Σκοπιανών προς την πατρίδα μας», προσθέτοντας ότι «παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ενίσχυση της Ελλάδας σε τουριστικό επίπεδο και σε επίπεδο ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή της Μακεδονίας».
Τέλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης παρουσίασε στοιχεία και ντοκουμέντα που «αποδεικνύουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών» και «την προπαγάνδα που ασκούν στα σχολεία της χώρας τους, αλλά και τις προκλητικές κινήσεις τους στο εξωτερικό ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις».
Στο συνέδριο μίλησαν επίσης ο καθηγητής Νίκος Γεωργαντζάς (για την πολιτικό- πνευματική επιρροή του Αριστοτέλη στα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η συγγραφέας Λακσάν Μπίμπι (για το περιεχόμενο του βιβλίου της που αφορά τη φυλή των Καλάς), ο στρατιωτικός σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, αντισμήναρχος 'Αγγελος Καλλιγαρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Πέτρος Γαλάτουλας, ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος, ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Γεωργόπουλος και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων, Τιμολέων Κακούρος.
Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr
Διαβάστε επίσης:



3 σχόλια :

  1. Να που οδηγεί το εθνοφυλετικό αδιέξοδο. Όταν κατανοείς το έθνος ως βιολογική κληρονομική αλληλουχία θεωρείς τους Καλλάς "απόγονους του Μεγαλέξανδρου". Οπότε ανοίγεις την πόρτα στον Σκοπιανό να ισχυριστεί το ίδιο και να καταστήσει εαυτόν κληρονόμο ενός μεγάλου πολιτισμού όχι γιατί εξακολουθεί να είναι φορέας του αλλά γιατί ίσως εξασφάλισε πιστοποίηση DNA από κάποιον γενετιστή. Οι εθναμύντορες των βορείων συνόρων, λοιπόν, υποδεικνύουν στον "από βορράν κίνδυνο" τον τρόπο που μπορεί εκείνος να τους υπερφαλαγγίσει. Εκπίπτουν έτσι, αν μη τι άλλο, από την κληρονομιά της στρατιγικής ιδιοφυΐας του Στρατηλάτη....δεν αποκλείεται, βέβαια, και να τον αφόριζαν ή ακόμα και να τον εκτελούσαν..στην "πλατεία Συντάγματος των Αιγών" αφού προέβη στο ανοσιούργημα να ανακατέψει το αίμα του με εκείνο της Σογδιανής και το αίμα των στρατιωτών του με εκείνο των Περσών(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι πίνεις και έγραψες αυτόν τον αχταρμά! Απο πότε οι αλυτρωτικές βλέψεις των σλάβοσκοπιανών ισοδυναμούν με τους εθναμύντορες των βορείων συνόρων όπως αποκαλείς όσους μιλούν για το αυτονόητο και γράφουν τα ίδια γράμματα και γραφή απο την εποχή του Φιλίππου και Αλέξανδρου
      Αν θες να είσαι και να λέγεσαι πολίτης του κόσμου άμορφος άχρωμος χωρίς πολιτιστικές και πολιτισμικές ρίζες δικό σου θέμα και της ψυχανάλυσης σου
      Οι Καλάς αισθάνονται , είναι μέσω των παραδόσεών τους (γνωρίζεις τίποτα απο την παράδοσή τους??? ή γράφεις για να αποδείξεις το κενό του μηδέν σου) απόγονοι του μεγαλέξανδρου ΧΩΡΙΣ επεκτατικές και αλυτρωτικές βλέψεις και πράξεις!! ΈΧΟΥΝ κάνα κοινό στοιχείο με τους?Σλαβο Σκοπιανούς που ἆπο το 1903 βιάζουν τον πολιτισμό την παράδοση και έχουν στο σύνταγμα του ψευδοκράτους τους τα σύνορα μέχρι την Λάρισα??

      Διαγραφή
  2. Ανοησίες! Η μητρική γλώσσα ,ή τα διάφορα ιδιώματα της, είναι ένα τεκμήριο πολιτισμικής καταγωγής ! Στην Καλαβρία της νότιας Ιταλίας όπου υπήρξαν ελληνικές αποικίες έχουμε ακόμα ζωντανό μετά από 2500 χρόνια ένα τοπικό ελληνικό γλωσσικό ιδίωμα μέσα στα τραγούδια τους ,αλλά και στην μεταξύ τους ομιλία ! Στήν περίπτωση των Καλλάς δεν υπάρχει τίποτα ούτε μία λέξη ! Με την ίδια λογική όλη η Ανατολή θα έπρεπε είχε ελληνική καταγωγή αφού μικτοί γάμοι έγιναν παντού ! Μέχρι και οι Σκοπιανοί Βούλγαροι βρήκαν μία Πακιστανική φυλή τους Χούνζα από την ίδια περιοχή με τους καλλάς και ισχυρίζονται τα ίδια περί "μακεδονικής" καταγωγής οι Σκοπιανοί Βούλγαροι βέβαια προχώρησαν ένα βήμα πιο μπροστά αφού βρήκαν και "γλωσσικές" ομοιότητες μεταξύ της πακιστανικής διαλέκτου burusaski και της γλώσσας τους και φυσικά έκαναν επίσημη υποδοχή των "πακιστανομακεδόνων" βασιλέων στα Σκόπια παρουσία όλης της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας ! καλό θα είναι η κωμωδία των "απογόνων" από το Πακιστάν να σταματήσει διότι μόνο γέλια προκαλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή