Amfipoli News: Απίστευτο: Δείτε πως παρομοιάζουν τα ξένα ΜΜΕ τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο: Δείτε πως παρομοιάζουν τα ξένα ΜΜΕ τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα


Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει καταφέρει να «μαγέψει» ολόκληρη την Ευρώπη, ανατρέποντας πλήρως τη συμβατική εικόνα των σύγχρονων υπουργών οικονομικών ως βαρετών, νηφάλιων και αριθμολάγνων, όπως γράφουν σε ένα άρθρο-ύμνο για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών οι Financial Times.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κριτικοί μόδας αγενώς να είπαν ότι μοιάζει με πορτιέρη μαγαζιού, γεγονός που θα μετέτρεπε τον Αλέξη Τσίπρα στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά στην πραγματικότητα, επισημαίνουν οι FT, οι δύο πολιτικοί μοιάζουν ο πρώτος με τον μποξέρ του Pulp Fiction, της ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις, και ο δεύτερος με τον Σον Κόντερι από την ταινία DrNo με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.

Ακόμα, υπενθυμίζουν,  την άφιξη του Γιάννη Βαρουφάκη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, όπως ο Μπρους Γουίλις στην ταινία του 1994, αλλά και τον θαυμασμό που έχει εισπράξει από το γυναικείο φύλο, με τελευταία την πορτογαλίδα σοσιαλιστή βουλευτή Ιζαμπέλ Μορέιρα η οποία έγραψε στη σελίδα της στο Facebook «Θέε μου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι ωραίος».

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό των στιλιστικών επιλογών του κ. Βαρουφάκη, αναφέρει ότι αποτελούν μια «δήλωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να προκαλέσει την οικονομική «ορθοδοξία» της Γερμανίας.

Τέλος, σύμφωνα με τους  FT, ο κ. Βαρουφάκης δίνει «τον αγώνα τον καλό» προσπαθώντας να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών που φορούν γραβάτες ότι είναι προς το συμφέρον τους να ελαφρύνουν το βάρος του ελληνικού χρέους ακόμα και με «έξυπνη μηχανική του χρέους».


Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου