Amfipoli News: Αποκαλυπτική συνέντευξη Βαρουφάκη στον Guardian: Δεν υπάρχει Plan B – Ας έρθει ο Αρμαγεδδώνας

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλυπτική συνέντευξη Βαρουφάκη στον Guardian: Δεν υπάρχει Plan B – Ας έρθει ο Αρμαγεδδώνας

- Ο κ. Βαρουφάκης σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα The Guardian δηλώνει πως εάν δεν φοβόταν θα ήταν επικίνδυνος

- Με κατηγορούν ότι καβαλάω μηχανή, αλλά αυτό το κάνω από όταν ήμουν 15 χρονών
- Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως γάλλοι και γερμανοί παραπλανήθηκαν για τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα
- Δηλώνει πως οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει τα πάντα για αυτό “μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες”

Μία συνέντευξη για όλους και για όλα, που αναμένεται να συζητηθεί, έδωσε το πρόσωπο των ημερών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει plan Β στην κυβέρνση, σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και απαντά “ας έρθει” σε όσους μιλούν για Αρμαγεδδώνα εάν κάτι τέτοιο συμβεί.

Κληθείς να απαντήσει, δε, τι θα συμβεί εάν τελικά έρθει η καταστροφή, δηλώνει ότι “αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται πως αισθάνεται φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι, σημειώνοντας μάλιστα ότι “αν δεν αισθανόμουν φόβο τότε θα ήμουν επικίνδυνος”.

“Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα”, τονίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι “γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό”.
Παραπλανήθηκαν οι Γερμανοί

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό “ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών” και επισημαίνει ότι “το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας”.

Απαντώντας σε όσους σχολιάζουν την εικόνα και το προφίλ του, απαντά ότι δεν προμοτάρει την εικόνα του με κανέναν τρόπο και ότι “είμαι αυτός που είμαι”, ενώ αποκαλύπτει πως οδηγεί μηχανή από τα 15 του χρόνια.

Μιλώντας για το καθημερινό του πρόγραμμα, σημειώνει ότι πλέον, από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο χρόνος δεν του φτάνει, ότι σηκώνεται στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και ότι σπάνια βλέπει πλέον τη γυναίκα του.




Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου