Amfipoli News: Αινιγματικός ο Βαρουφάκης - Υπάρχει εναλλακτική εάν δεν πάρουμε τη δόση - «Βρήκαμε ισοδύναμο για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση»

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αινιγματικός ο Βαρουφάκης - Υπάρχει εναλλακτική εάν δεν πάρουμε τη δόση - «Βρήκαμε ισοδύναμο για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση»


Αινιγματικός υπήρξε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με αφορμή τα 130 του χρόνια, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση του Μαρτίου, η ελληνική κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο. 

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης ποιό είναι αυτό το εναλλακτικό σχέδιο και ούτε εξήγησε την αλλαγή στάσης μιας και ο ίδιος ήταν εκείνος πο δήλωνε πως δεν επιθυμεί η νέα κυβέρνηση καμία δόση. Μάλιστα, σχολίασε με νόημα "λέμε όχι στο νυν υπέρ πάντων ο αγών για μια δόση", αναφερόμενος στα αυτά που πιθανόν θα ζητήσουν οι δανειστές για να δώσουν στην Ελλάδα έστω ένα μέρος της δόσης. 

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δήλωσε πως θα μπορούσε να εκπονήσει ένα new deal με την έκδοση των δικών της ομολόγων. 

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αν και αρχικά η κυβέρνηση δήλωνε πως δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, τελικά ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως θα υπάρξουν περικοπές δαπανών ως ισοδύναμο μέτρο. Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως "έχουμε ήδη βρει αυτό που ονομάζεται ισοδύναμα από περικοπή δαπανών και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα", αλλά όπως και πριν δεν αποκάλυψε ποιό μέτρο θα είναι αυτό το ισοδύναμο. 

Όσον αφορά στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ο έλληνας αξιωματούχος σημείωσε η Αθήνα θα παρουσιάσει τι μεταρρυθμίσεις και προέβλεψε πως μέχρι την επόμενη συνεδρίαση η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα έχει μπει σε τροχιά σταθεροποίησης.

Για άλλη μία φορά ο κ. Βαρουφάκης εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο για τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την οποία αποκάλεσε σταθεροποιητικό παράγονα στην Ευρώπη, ενώ για το γεγονός πως η κα Μέρκελ επανέφερε τη λέξη τρόικα, δήλωσε πως οφείλεται στη δύναμη της συνήθειας. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης για την ελληνική κυβέρνηση έχει τελειώσει η τρόικα γιατι έχει τελειώσει το μνημόνιο, αλλά παραδέχθηκε πως οι ομόλογοί του στο Eurogroup χρησιμοποιούν τη λέξη τρόικα. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στην Ευρώπη για τρίτο δάνειο και άρα τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει μία τέτοια μεθόδευση και μάλιστα συνεχάρη τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που το διέψευσε. 



newsit.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου