Amfipoli News: Αλτσχάιμερ & Πάρκινσον: Μπορείτε να τα αποφύγετε πίνοντας…

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αλτσχάιμερ & Πάρκινσον: Μπορείτε να τα αποφύγετε πίνοντας…

Το «μαγικό φίλτρο» ενάντια σε Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας!
Διαπίστωσαν ότι βοηθά τον εγκέφαλο να παραμείνει υγιής και λειτουργικός με την πάροδο των ετών χάρη σε μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει.
Δεν πρόκειται για κάποιο πολύπλοκο μείγμα ή κάποιο ακριβό προϊόν, το έχουμε όλοι σπίτι μας και το πίνουμε από μικρά παιδιά και για όλη μας τη ζωή.
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition, τρία ποτήρια γάλα την ημέρα προστατεύουν τον εγκέφαλο από την εκφύλιση που παρατηρείται λόγω Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.
Η ευεργετική δράση του γάλακτος οφείλεται στη γλουταθειόνη, μια οργανική χημική ένωση με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στους ζωντανούς οργανισμούς.
Η εν λόγω αντιοξειδωτική ουσία θεωρείται πως μπορεί να προστατεύσει από το οξειδωτικό στρες και τις επακόλουθες βλάβες που αυτό προκαλεί λόγω σύνθετων χημικών ουσιών που παράγονται κατά την εκτέλεση φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το οξειδωτικό στρες σχετίζεται με ευρύ φάσμα παθήσεων, μεταξύ των οποίων το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τις διατροφικές συνήθειες 60 εθελοντών και στη συνέχεια μελέτησαν με τη βοήθεια εγκεφαλικής απεικόνισης τον εγκέφαλό τους ώστε να εξετάσουν τα επίπεδα της γλουταθειόνης.
Όσοι είχαν πιει πιο πρόσφατα γάλα φάνηκε να διαθέτουν αυξημένα επίπεδα της αντιοξειδωτικής ουσίας στον εγκέφαλό τους. Όσο περισσότερο γάλα κατανάλωναν οι συμμετέχοντες –με τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα να διαμορφώνεται στα τρία ποτήρια την ημέρα– τόσο υψηλότερα φάνηκε να είναι τα επίπεδα της γλουταθειόνης.
Το επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να εξετάσουν τους ακριβείς μηχανισμούς επίδρασης του γάλακτος και της γλουταθειόνης στον εγκέφαλο.

Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου