Amfipoli News: ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Γιατί δεν θα πάει στο συνέδριο η κ. Περιστέρη;

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Γιατί δεν θα πάει στο συνέδριο η κ. Περιστέρη;


Οι δηλώσεις της κ. Περιστέρη στην εφημερίδα Real News 

Η επιλογή να μη συμμετάσχει στο 28ο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης λήφθηκε συλλογικά από την ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης, κάθως όλοι θεώρησαν ότι, για την ώρα, δεν έχουν κάτι καινούριο να παρουσιάσουν. 
Προτίμησαν να ολοκληρωθεί η γεωφυσική και η γεωλογική έρευνα -που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη-, να μελετηθεί η αρχιτεκτονική του μνημείου και να γίνει η τελική αποτύπωσή του και φυσικά να εξετάσουν τα κινητά, και μη, ευρήματα της ανασκαφής, όπως τα κεραμικά, τα νομίσματα και κυρίως τα επιστύλια, έτσι ώστε να είναι δυνατή μια συνολική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση στο συνέδριο της επόμενης χρονιάς.

«Ειδικά οι παραστάσεις των επιστυλίων "μιλούν" σε έναν χώρο. Γιατί μπορεί να δηλώσουν μια ιστορία. Να πουν αν γινόταν κάποια λατρεία, κάποιες τελετές ή αν αναπαριστούσαν κάποια μυθολογική παράσταση. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα της συστηματικής μελέτης και γι' αυτό επιλέξαμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα και να παρουσιάσουμε την ανασκαφή του τύμβου Καστά την επόμενη χρονιά. 
Δυστυχώς, ένας πρώην συνεργάτης μας επέλεξε να αποκοπεί από την ομάδα και να κάνει φέτος μία δική του παρουσίαση με συμπεράσματα που δεν είναι βάσιμα και δεν εκφράζουν τις θέσεις της επίσημης ανασκαφικής ομάδας», καταλήγει η Κ.Περιστέρη.

Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου