Amfipoli News: Τα βλέμματα στην Μόσχα, οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τα βλέμματα στην Μόσχα, οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες


Ενώ τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Μόσχα και το αν η κυβέρνηση δώσει ανταλλάγματα στην Ρωσία για να γίνουν ορισμένες συμφωνίες, τις οποίες δεν επιθυμεί η Δύση, στις Βρυξέλλες η Αθήνα υπόσχεται, προς επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την ελλαδική οικονομία στην ύφεση.
Ο ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης έκανε λόγο για ανάληψη του πολιτικού κόστους για τον… «συμβιβασμό» που έπεται.
Το θέμα είναι ότι η αγορά συνεχίζει ακάθεκτη την κάτω βόλτα και σε λίγο τα πράγματα δεν θα συμμαζεύονται. Τα χρήματα βρίσκονται στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ώστε να έρθει φρέσκο χρήμα απ’ έξω και έπειτα με σταθερή οικονομία από πίσω να διαπραγματεύεσαι μπίζνες με τους πάντες.
Ευχόμαστε το ταξίδι στην Μόσχα να μην έγινε για εσωτερική κατανάλωση. Πάντως τίποτα ουσιαστικό δεν έχει συμφωνηθεί. Να το ξεκαθαρίσουμε. Η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στους θεσμούς, δηλαδή στην Τρόικα και υπό αυτές τις συνθήκες ο Πούτιν δεν θα ρισκάρει την σχέση του με την ΕΕ, μόνο και μόνο για μελλοντικά σχέδια βασισμένα σε ρητορικές υποσχέσεις της Αθήνας. Η Ρωσία θέτει συγκεκριμένα ανταλλάγματα για να δώσει.

pygmi.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου