Amfipoli News: Διακόσια χρόνια σε κατάσταση διαλογισμού - Δείτε εικόνες...

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Διακόσια χρόνια σε κατάσταση διαλογισμού - Δείτε εικόνες...


Το μουμιοποιημένο σώμα ενός Λάμα βρέθηκε ύστερα από 200 χρόνια στη Μογγολία, καθισμένο ακόμη στη στάση του λωτού.
ΤΟ ΚΑΛΑ διατηρημένο σώμα ενός Λάμα, ενός δασκάλου του Θιβετανικού Βουδισμού, βρέθηκε χθες, 27 Ιανουαρίου 2015, ύστερα από διακόσια ολόκληρα χρόνια, σε επαρχία της Μογγολίας στα σύνορα με τη Ρωσία. Το σώμα, σε μουμιοποιημένη κατάσταση, βρέθηκε καθισμένο στην κλασική στάση του λωτού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Morning της Μογγολίας, η μούμια παραδόθηκε στο Εθνικό Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών της Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσας της χώρας.
Προφανώς ο Λάμα, διαισθανόμενος το ότι πλησίαζε το τέλος του, μπήκε σε κατάσταση διαλογισμού, ώστε να αποχωρήσει συνειδητά από αυτό τον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι το φυσικά μουμιοποιημένο σώμα βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, χωρίς να έχει υποστεί μακροσκοπικές φθορές.
Το σώμα ήταν τυλιγμένο με το πορτοκαλί ράσο των μοναχών του Θιβέτ, ενώ ήταν σκεπασμένο με δέρματα που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν προέρχονται από κάποιο βοοειδές όπως η αγελάδα, από άλογο ή καμήλα.
photo
02089263680986Το μουμιοποιημένο σώμα του Λάμα ήταν τυλιγμένο με το πορτοκαλί ράσο των μοναχών του Βουδισμού και με δέρματα. Πηγή: News media
Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το φυσικά μουμιοποιημένο σώμα είναι ηλικίας 200 ετών, αλλά δεν αναφέρει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρέθηκε.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος Λάμα πιθανόν να είναι ο δάσκαλος του διάσημου Λάμα Dashi-Dorzho Itigilov.
Ο Dashi-Dorzho Itigilov (1852-1927), εισήγαγε τον Βουδισμό στη Ρωσία και έφτιαξε τo πρώτο βουδιστικό μοναστήρι στην Αγία Πετρούπολη που ήταν και το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη
Λίγο πριν πεθάνει έδωσε οδηγίες πώς να τον ενταφιάσουν. Πέθανε καθισμένος στη στάση του λωτού και οι μαθητές του έβαλαν το καθιστό σώμα σε ένα κιβώτιο από ξύλο πεύκου και το ενταφίασαν σε ένα bumkhan (νεκροταφείο για τις ταφές Λάμα) στο βουδιστικό μοναστήρι Ivolginsk Datsan στην επαρχία Khukhe-Zurkhen της Σιβηρίας.
photo
03189263680500
Το φυσικά διατηρημένο σώμα του Dashi-Dorzho Itigilov όπως εκτίθεται
σήμερα στη Ρωσία. Πηγή: Πηγή: News media

Ο Λάμα είχε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες στους μαθητές του για το πότε θα έπρεπε ν’ ανοίξουν το κιβώτιο, δηλαδή ύστερα από τριάντα χρόνια. Στον καθορισμένο χρόνο εκείνοι το άνοιξαν και βρήκαν το σώμα του άφθαρτο.
Οι έρευνες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του Βουδιστή μοναχού συνεχίζονται…

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου