Amfipoli News: Αποκαλύψεις από κυβερνητικό αξιωματούχο! «Οι δανειστές θέλουν να μας φέρουν στο αμήν, να μας τελειώσουν»

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αποκαλύψεις από κυβερνητικό αξιωματούχο! «Οι δανειστές θέλουν να μας φέρουν στο αμήν, να μας τελειώσουν»


- Κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως οι δανειστές δεν έχουν κοινή γραμμή
- Το κυβερνητικό στέλεχος δεν διευκρινίζει εάν οι δανειστές θέλουν ένα Grexit ή την ελληνική υποχώρηση
- Η Κομισιόν διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δοθεί τελεσίγραφο 6 ημερών για να υπάρξει συμφωνία
- Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε σίγουρος πως μέχρι τις 24 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία

Αποκαλύψεις για τις πιθανές προθέσεις των δανειστών, έκανε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Μega, ο οποίος ουσιαστικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δανειστές να προσπαθούν να φέρουν την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την οικονομία στο αμήν. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο από το Παρίσι, υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός κακού σεναρίου, με τους δανειστές να καθυστερούν την εξεύρεση λύσης, με μοναδικό σκοπό να φτάσει η κατάσταση σε οριακό σημείο και να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά. 

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει πως υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι οι δανειστές, δηλαδή η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροοπή να επιθυμούν πραγματικά έναν έντιμο συμβιβασμό με την Αθήνα. 

Το δεύτερο σενάριο όπως ο ίδιος υποστηρίζει είναι "να θέλουν να μας τελειώσουν τώρα" και το τρίτο σενάριο "να μας τελειώσουν τον Ιούνιο. 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός αξιωματούχος που αυτή τη φορά δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δεν διευκρινίζει τι εννοεί με τη φράση "θελουν να μας τελειώσουν". Δεν διευκρινίζεται δηλαδή εάν οι δανειστές θέλουν να μας θέσουν εκτός ευρώ ή να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει και να αποδεχθεί όλες τις θέσεις τους. 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε πως ουδέποτε τέθηκε τελεσίγραφο έξι ημερών στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ αντίθετα δήλωσε πως έχουν γίνει βήματα προόδου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε, επίσης, ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου, σημειώνοντας πως θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Εξάλλου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χθεσινό EWG δεν δόθηκε κανενός είδους τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.


Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου