Amfipoli News: «ΠΑΝΙΚΟΣ» στη Δράμα για την ανταλλαγή σπόρων και φυτών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

«ΠΑΝΙΚΟΣ» στη Δράμα για την ανταλλαγή σπόρων και φυτών! (ΒΙΝΤΕΟ)


Το αδιαχώρητο επικράτησε στην πανελλαδική γιορτή ανταλλαγής σπόρων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο λίγο έξω από το Μεσοχώρι της Δράμας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από διάφορα μέρη της χώρας αλλά και το εξωτερικό συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν σπόρους, φυτά και απόψεις γύρω από την αχρήματη οικονομία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη γη του Πελίτι, λίγο έξω από το Μεσοχώρι με τους διοργανωτές να ανοίγουν τις πόρτες τους λίγο μετά τις 10.00 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θεαματική, καθώς κυριολεκτικά σχηματίζονταν ουρές για τη δωρεάν διάθεση σπόρων και φυτών ενώ ταυτόχρονα βρίσκονταν σε εξέλιξη μια σειρά από παράλληλες δράσεις που στόχο είχαν την προώθηση των ιδεών που εκφράζει η κοινότητα Πελίτι.

 

Κατά την είσοδό τους στον χώρο της εκδήλωσης οι πολίτες λάμβαναν από τρία κουπόνια, δωρεάν, τα οποία αντάλλαζαν με σπόρους ή φυτά, καθώς και ενημερωτικό υλικό σχετικά με το ιστορικό της εκδήλωσης. 

Σπόροι όπως καλαμπόκι κόκκινο από τη Γερμανία, ντοματάκι μαύρο, πεπόνι Λήμνου, καρπούζι κίτρινο, ντομάτες και πιπέρια είναι μόνο μερικοί από τους δεκάδες που διατέθηκαν δωρεάν στους πολίτες ενώ μετά τη διανομή των σπόρων ακολούθησε παραδοσιακό λαϊκό γλέντι, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και χαριστικό παζάρι.  


Πηγή: thrakitoday.com, newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου