Amfipoli News: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Γυναίκες Νίντζα στο Ιράν (photos & video)

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Γυναίκες Νίντζα στο Ιράν (photos & video)

Χιλιάδες γυναίκες στο Ιράν εκπαιδεύονται στην αρχαία πολεμική τέχνη Νιντζούτσου (Νinjutsu) σε σχολές και γυμναστήρια υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού.

ΤΟ ΝΙΝΤΖΟΥΤΣΟΥ είναι μια πολύ παλιά πολεμική τέχνη, που εμφανίστηκε πριν περίπου 1.500 χρόνια στην εμπόλεμη μεσαιωνική περίοδο της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Έχει σαν περιεχόμενο τεχνικές τόσο της άοπλης όσο και της ένοπλης μάχης.

To Nιντζούτσου δεν είναι απλά μια πολεμική τέχνη που εξασφαλίζει καλή αυτοάμυνα, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει θέματα ιατρικής, ύπνωσης, χειροπρακτικής, φιλοσοφίας και θρησκείας.

Τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί στο Ιράν και αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται γύρω στις 3.000 με 3.500 γυναίκες σε ανεξάρτητα κέντρα εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρουν οι Hindustan Times.

Οι γυναίκες που ασκούνται πάνω στην πολεμική τέχνη των Νίντζα έκαναν διάφορες ασκήσεις σε μια επίδειξη που έγινε σε πάρκο της πόλης Καράτζ, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, στις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Το Καράτζ, πόλη άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, ήταν στα αρχαία χρόνια κέντρο του Ζωροαστρισμού και υπήρχε εκεί ο ναός Ταχτ-ε-Ροστάμ από την εποχή των Πάρθων.

Σήμερα οι γυναίκες της πόλης εκτελούν περίπλοκες ασκήσεις με θανατηφόρα όπλα, χτυπήματα των χεριών και εναέριες κλωτσιές, πέταγμα μεταλλικών αστεριών (σούρικεν) και ακροβατικά που αψηφούν τη βαρύτητα. Πρόκειται για Ιρανές που εκπαιδεύονται για να γίνουν Νίντζα.

Φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία των θρυλικών πολεμιστών εκπαιδεύονται στο Νιντζούτσου για να γίνουν “Kunoichi”, δηλαδή θηλυκές Νίντζα.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτές οι γυναίκες εκπαιδεύονται σε ανεξάρτητα σωματεία σε όλο το Ιράν, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών.

Το άθλημα ελκύει όλο και περισσότερο τις γυναίκες, δεδομένου ότι συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και το νου, είπε η εκπαιδεύτρια Φάτιμα Mουαμέρ στον ιρανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Press.



«Το πιο σημαντικό μάθημα στο Nιντζούτσου είναι ο σεβασμός και ταπεινότητα», δήλωσε η Mουαμέρ. «Οι εκπαιδευόμενες μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους – είναι σημαντικό να σέβεσαι πρώτα την ύπαρξή σου και κατόπιν το πώς να τελειοποιήσεις την τέχνη».

«Η ηρεμία είναι το πιο σημαντικό μάθημα που μαθαίνουν», είπε η Mουαμέρ.

Σε αυτή τη μορφή ιαπωνικής πολεμικής τέχνης το μυστικό είναι η στρατηγική, οι τακτικές που πρέπει να μάθει ο ασκούμενος και η ασυμβίβαστη μέθοδος στην οποία εξασκούνται οι shinobi, γνωστοί και ως Νίντζα.

Το Νιντζούτσου, ηλικίας 800 ετών, στηρίζει την ερμηνεία του στα ιδεογράμματα που έχουν χρησιμοποιήσει οι Ιάπωνες. Το Νιν αποτελείται από δύο ιδεογράμματα, το ένα σημαίνει άκρη του σπαθιού ενώ το δεύτερο καρδιά ή ψυχή. Μαζί και τα δύο ερμηνεύονται ως μυστικότητα, υπομονή και θάρρος· τζούτσου σημαίνει τέχνη ή τεχνική.







Ντυμένες με την παραδοσιακή ενδυμασία των Νίντζα, οι πολεμίστριες αυτές εκτελούν σειρά επικίνδυνων ασκήσεων. Το Nιντζούτσου έγινε δημοφιλές μεταξύ των μουσουλμάνων γυναικών στο Ιράν, ως μέρος μιας επανάστασης ενάντια στην κακώς εννοούμενη αντίληψη για το ρόλο των γυναικών, που υποστηρίζεται από την πατριαρχική κοινωνία της χώρας.




Μια εντυπωσιακή εικόνα από τις επιδείξεις. Αυτή η Νιντζούτσου σκαρφαλώνει με ακροβατικό τρόπο σε έναν τοίχο αψηφώντας τη βαρύτητα.


Με αυτό το εντυπωσιακό άλμα, μια Ιρανή Νιντζούτσου αποφεύγει μια επίθεση με ξίφος. Αυτή η πολεμική τέχνη απαιτεί πολύχρονη εξάσκηση πριν θεωρηθεί κάποιος ότι την κατέχει.

Αιωρούμενη σε ένα σχοινί, μια Νιντζούτσου επιτίθεται σε μέλος άλλης σχολής κατά τη διάρκεια των επιδείξεων που έγιναν στο Καράτζ για χάρη των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: youmagazine.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου