Amfipoli News: Πατάτες γεμιστές

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πατάτες γεμιστές


Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 15' περίπου. Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μόλις βράσουν και κρυώσουν οι πατάτες, τις σταυρώνουμε στην επίπεδή τους επιφάνεια. Μ' ένα μαχαίρι ή κουταλάκι ανοίγουμε σε βάθος προσεκτικά και "αδειάζουμε" τις πατάτες, σχηματίζοντας "βαρκούλες". Τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπολ και τις ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40' περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το εσωτερικό της πατάτας που βγάλαμε και τη γέμιση που τυχόν περίσσεψε μπορούμε να κάνουμε πατατοκροκέτες ή πατατοκεφτέδες φούρνου.
Πηγή: sintagespareas.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου