Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά
μπριζόλες μοσχαρίσιες: 800 γρ. κομμένες σε 4 κομμάτια
ροζέ κρασί: 100ml
μαύρο, ροζ και πράσινο πιπέρι: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
βούτυρο ή μαργαρίνη: 40 γρ.
κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 200ml
γούστερ σος: 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
- Σπάζετε τους κόκκους πιπεριού σε μύλο και χτυπάτε με το σφυράκι το κρέας για να πλατύνει λίγο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό ταψί, χωρίς λιπαρή ύλη, για 5’-8’ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τις μπριζέλες και τις διατηρείτε ζεστές.
- Ρίχνετε στο ταψί το κρασί και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τους υπόλοιπους κόκκους πιπεριού. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη γούστερ σος και το ζουμί από το ταψί, αφού το φιλτράρετε.
- Όταν πάρει βράση το μείγμα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και δένετε τη σάλτσα για 1’ - 2’, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα τους.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου