Ο σεφ του εστιατορίου «Noma» ξεκίνησε παρασκευάζοντας γκουρμέ πιάτα για απαιτητικούς ουρανίσκους με προϊόντα που καλλιεργούσε ο ίδιος αλλά και γενικότερα ολόφρεσκες πρώτες ύλες.
Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι το εστιατόριό του θα ψηφιζόταν σύντομα ως το καλύτερο στον κόσμο.
Χιλιάδες άνθρωποι, μάλιστα, έχουν μπει σε λίστα αναμονής για να δοκιμάσουν τα νόστιμα πιάτα του.
Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στην Κοπεγχάγη, ενώ πριν από 2 μήνες ένα “αδελφάκι” του δημιουργήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Μόλις μέσα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα που λειτούργησε κλείστηκαν οι θέσεις για πολλούς μήνες, ενώ η λίστα των πελατών που είναι σε αναμονή αγγίζει τον αριθμό 27.000!
Το εστιατόριο κινείται σε minimal διακόσμηση ενώ τα πιάτα του είναι πολύ πρωτοποριακά, αν και προσαρμοσμένα στις γευστικές επιλογές των Αυστραλών.
Οι τιμές κυμαίνονται στα 350 δολάρια το άτομο και το κρασί περίπου στα 140, για 10-12 πιάτα ανά γεύμα!
crashonline.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου