Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
1 πακέτο βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο και 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
2-3 κουαλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι με την πιπεριά μέχρι να μαλακασώνουν. Προσθέτετε το νταματάκι, αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μια δυο φορές. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και της ρίχνετε τον τόνο στραγγισμένο απ' τα πολλά λάδια και κομματιασμένο. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού.
- Βράζετα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας τους, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τα 2/3 της σάλτσας. Τα αδειάζετε σε πυρίμαχο οβάλ ή παραλληλόγραμμο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω την υπολοίπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τα τυριά και λίγο πιπέρι. Βάζετε για λίγο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου