Υλικά
αυγά: 3 χτυπημένα
βούτυρο: 15 γρ.
γάλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
κακάο: 1 κουταλιά της σούπας
αλεύρι: 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού
Για τη γέμιση
κρέμα γάλακτος: 1/2 του φλιτζανιού του τσαγιού
φουντούκια ή αμύγδαλα: 3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
μερέντα ή nutella (πραλίνα φουντουκιού): μισό φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σοκολάτα. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο μέχρι να γίνουν χυλός. Χτυπάτε για λίγο με το μίξερ το χυλό και τον αφήνετε να μείνει 20΄.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 3 κουταλιές από το χυλό. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές. Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την πραλίνα φουντουκιού μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα και απλώνετε 2 κουταλιές από το μείγμα αυτό σε κάθε κρέπα. Διπλώνετε μία μία κρέπα και τη σερβίρετε ζεστή.
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου