Ευωδιαστές, υγιεινές και πεντανόστιμες τηγανίτες για το καλοκαίρι, με φρέσκο κολοκυθάκι.
Υλικά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι φέτα
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- Αλατίστε τα ελαφρά να διώξουν τα υγρά
- Στίψτε τα με τα χέρια, δυνατά, και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και αναμείξτε καλά
- Προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί
- Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά
- Σε τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο
- Ψήστε τις τηγανίτες από 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά
- Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας
- Προσθέστε λίγο λάδι και συνεχίστε τις τηγανίτες σας
- Σερβίρετε με ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου