Amfipoli News: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ»

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ»



ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ
   Τους δρόμους της αλήθειας σαν θα πάρεις, θα σε βγάλουν σε μέρη μυστικά, που ούτε φανταζόσουν πως υπάρχουν!  Έναν τέτοιο δρόμο ακολουθήσαμε για το χατίρι της πολυαγαπημένης Μακεδονίας, μέσα από πανέμορφα μέρη, πιο πάνω από τη λίμνη της Κορώνειας (Αγίου Βασιλείου), στο στενό, μα γραφικό δρόμο που σε βγάζει στο «οροπέδιο» του Ζαγκλιβερίου, όπου σε υποδέχεται το πατρικός σπίτι της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής.
   Έπειτα συνεχίζει ο δρόμος και περνά από έναν αληθινό και ήρεμο παράδεισο, ψηλών και πυκνών δέντρων και όμορφων καταπράσινων λιβαδιών, όπου ακριβώς δεσπόζει το μικρό χωριό Αδάμ, ενώ ο κάμπος αυτός λένε οι παλιοί πως ήταν λίμνη!
   Στη συνέχεια η διαδρομή καταλήγει στο Καλαμωτό, στην πλατεία του οποίου δεσπόζει το εκπληκτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με προϊστορικά ευρήματα οστών ελεφάντων, ιπποποτάμων, ύαινας, ελαφιών, και πολλών αλόγων, για τα οποία φαίνεται φημίζονταν η περιοχή! Υπάρχει ακόμη υλικό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και φωτογραφίες των Μακεδονικών Επιγραφών που έχουν βρεθεί, ενώ χάρη στο επαινετό μεράκι των Αρχαιολόγων, έξω από το Μουσείο, έχει τοποθετηθεί αντίγραφο της περίφημης Μακεδονικής Στήλης των Καλινδοίων, ώστε να διαλαλεί προς όλους, με όλους τους καιρούς, την ατράνταχτη απόδειξη της  Ελληνικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων! Εκεί, στο άγνωστο και απόμερο μακεδονικό χωριό…
   Η Στήλη ανακαλύφθηκε στην περιοχή των αρχαίων Καλινδοίων, δίπλα στο σημερινό χωριό Καλαμωτό και χρονολογείται από το 334 – 304 π.Χ.! Είναι δηλαδή 2.300 ετών!
     Η Στήλη, που βρέθηκε παλαιότερα σε δύο κομμάτια, αποτελεί αφιέρωμα, με κατάλογο ονομάτων όσων υπηρέτησαν στο τοπικό «ιερό» και είναι πραγματικά ένας ποταμός Ελληνικότατων ονομάτων ανθρώπων της Μακεδονίας, από τότε που όπως γράφει

 ο «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ ΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ»!!! Από τότε δηλαδή που ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, έδωσε στους Μακεδόνες την περιοχή, όταν μοίραζε στους Εταίρους του γαίες, κομμάτια γης, πριν φυσικά την εκστρατεία της Ανατολής!
   Η αξία της στήλης είναι τεράστια για την υπόθεση των ντοκουμέντων της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, επειδήαναφέρεται στα Ελληνικά φυσικά, στην Ελληνική Γλώσσα, με γράμματα αμέσως κατανοητά σε εμάς και απόλυτα ίδια με τα σημερινά Νεοελληνικά (!!!) στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς αναφέρει το όνομά του (Αλέξανδρος) το αξίωμά του (Βασιλεύς) και την κυριαρχία του στην περιοχή, την οποία και «έδωκε» σε κάποιους Εταίρους του, που ήταν «Μακεδόσι», Μακεδόνες!!!
   Δηλαδή μας λέει και μας αποδεικνύει η στήλη αυτή από μόνη της, ότι ο Αλέξανδρος ήταν Βασιλιάς της Μακεδονίας, Έλληνας, η γλώσσα των Μακεδόνων ήταν Ελληνική, η περιοχή κατοικούνταν από Μακεδόνες, που ήταν Έλληνες και είχαν όλοι ελληνική γλώσσα και ελληνικά ονόματα!!!
   Η μακεδονική στήλη των Καλινδοίων, αποτελεί τελικά μια βόμβα μεγατόνων στο άθλιο και ψευδές κατασκεύασμα των Πλαστογράφων, που υποστηρίζουν ότι δήθεν δεν ήταν Ελληνική η αρχαία γλώσσα της Μακεδονίας (καταρρίπτεται!) και ότι δεν ήταν Έλληνες οι Μακεδόνες (καταρρίπτεται!)!
   Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ, ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΩΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
   Και μάλιστα όπως μας εξήγησε ουπεύθυνος Αρχαιολόγος των ανασκαφών της περιοχής ο κ. Κώστας Σισμανίδης (ο αρχαιολόγος που ανέσκαψε τα Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη στη Χαλκιδική), η λέξη Καλίνδοια (τα), προέρχεται από το κυλινδέομαι =κυλίομαι, που αφορά το κύλισμα αλόγων! Άρα ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ σημαίνει ο τόπος όπου κυλιούνται τα άλογα!!!
    Και μάλιστα όπως είπε ο κ. Σισμανίδης, από το μέρος αυτό της Μακεδονίας μας, από τα Καλίδνοια, ο Αλέξανδρος είχε πάρει μια ίλη Ιππικού στην Εκστρατεία του κατά των Περσών!!!
   Συγκινηθήκαμε… Μπροστά στα μάτια μας εκτυλισσόταν ξαφνικά οι συγκλονιστικές στιγμές, που μέσα στα χλιμιντρίσματα των γεροδεμένων και ευκίνητων Μακεδονικών αλόγων, μέσα στο δρόσο αγέρι της μακεδονικής πεδιάδας, συντασσόταν κάτω από προστάγματα σε ελληνική γλώσσα, η Ίλη που μαζί με τα παλικάρια της Καλίνδοιας θα πολεμούσε σε λίγο το Δαρείο και θα ελευθέρωνε τις σκλαβωμένες ελληνικές πόλεις της Μικρασίας!!! Νιώσαμε κιόλας τα σπαθιά να λάμπουν στον ήλιο, όπως μας τύφλωνε μέσα στα μάτια, καθώς άπλωνε τις χρυσές δεκάεξι ακτίνες του, πάνω από την ευλογημένη Μακεδονία! Κι ακόμα στα χώματα αυτά, μέσα στις σιτοκαλαμιές και το λιγνό χορτάρι, λες και ηχεί το ποδοβολητό των μακεδονικών αλόγων, την ώρα που φεύγουν και χάνονται στον ορίζοντα, κάνοντας τον καθένα να δώσει μέσα του έναν όρκο πλάι στον ελληνικό στρατό του Αλέξανδρου:
«ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ,
ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ,
ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΔΑΡΕΙΟΥΣ
και τους θρασύδειλους τους κλέφτες
της πατρίδας θα νικώ,
μ’ αλήθειες, μάρμαρα και γράμματα Ελλήνων,
με κίονες, ξίφη, σάρισσες ανδρείες
κι ένα λουλούδι μακεδονικό»!

   Γιατί όταν ζητούνε όνομα, ζητούν Πατρίδα! Και πατρίδα - φωνάζει μονάχη της η Στήλη των Καλινδοίων, που ο «Βασιλεύς Αλέξανδρος έδωκε Μακεδόσι» - πατρίδα δεν δίνουμε ούτε σβώλο! Γιατί και σε κάθε κυβικό εκατοστό ακόμα, κρύβεται κι ένα γράμμα ελληνικό, μια ιαχή, το δάκρυ μιας Μακεδόνισσας, ο σπόρος ενός μακεδονικού κυκλάμινου, η φύτρα της πανάρχαιης και ένδοξης Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Η Μακεδονία των Ελλήνων!
   Η δική μας Μακεδονία!
Κ.Κ.
noiazomai.net
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου