Amfipoli News: Καρπουζοζελεδάκια

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Καρπουζοζελεδάκια


Περιγραφή

Δροσερό ζελέ κεράσι σε θήκες λάιμ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 ml χυμός κεράσι
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 4 λάιμ
  • ζάχαρη κατά βούληση
  • λίγη τρούφα κουβερτούρας ή μαυροκούκι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1 

1) Κόβουμε τα λάιμ εγκάρσια. Βήμα 2 

2) Αφαιρούμε το χυμό με ένα κουτάλι ή στο λεμονοστύφτη. Μ'ένα ψαλιδάκι αφαιρούμε διάφορα πετσάκια. Βήμα 3 

3) Τα βάζουμε σ'ένα ταπεράκι να στέκονται σταθερά. Βήμα 4 

4) Γεμίζουμε με το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που υπάρχουν στα φύλλα ζελατίνης. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τα λιώνουμε σ' ένα μπρίκι με ελάχιστο νερό και έπειτα βάζουμε λίγο απ'το χυμό ανακατεύοντας και μετά το προσθέτουμε στον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε ώστε η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως. Βήμα 5 

5) Αφού πήξει, τα ξανακόβουμε στη μέση Βήμα 6 

6) και πασπαλίζουμε τρούφα-ή μαυροσούσαμο-να μοιάζει με κουκούτσι.


Λίγα μυστικά ακόμα

Την ιδέα την πήρα απ'το yoyomax.
Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζελέ του εμπορίου
Πηγή: sintagespareas.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου