Amfipoli News: Μπριζόλες με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μπριζόλες με λευκή σάλτσα και μανιτάρια


Υλικά για 2-4 άτομα

1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
λίγο αλεύρι
50 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια

Εκτέλεση
  1. Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
  2. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μαγειρεύετε 12 λεπτά σε χύτρα.
  3. Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  4. Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  6. Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου