Amfipoli News: Πατατοκροκέτες με γιαούρτι

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Πατατοκροκέτες με γιαούρτι


Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους και βρασμένες για 10'
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 1/2 κουταλιά ρίγανη ξερή
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένα
2 αυγά
αλεύρι, φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το βούτυρο και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε τον κρόκο του ενός αυγού, το τυρί, το μαϊντανό ή τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
  2. Παίρνετε μέρη από το μείγμα και τα κυλάτε πάνω σε λίγο αλεύρι φτιάχνοντας κυλίνδρους ή μπάλες. Τα αφήνετε λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν.
  3. Ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο το δεύτερο αυγό μαζί με το ασπράδι του πρώτου και τα χτυπάτε ελαφρά. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά. Παιρνάτε τις κροκέτες πρώτα απ' το αυγό και ύστερα από τη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε και πριν τις σερβίρετε τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου