Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα λαζάνια
- 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκια
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
- αλάτι , πιπέρι
- 1 κουτί λαζάνια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Για τη σάλτσα
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζετε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
- Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τηγανίζετε ελαφρά. Μπορείτε και να ψήσετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Ρίχνετε μετά τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για λίγο.
- Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε πλατιά κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Η σάλτσα σε αυτή την περίπτωση θέλετε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
- Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο.
- Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτετε το μείγμα γέμισης.
- Συνεχίζετε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με την φέτα.
- Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου