Amfipoli News: Ταξίδι στο χρόνο: Επίσκεψη στην Πομπηία πριν την καταστροφή σε διάσταση… 3D (βίντεο)

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ταξίδι στο χρόνο: Επίσκεψη στην Πομπηία πριν την καταστροφή σε διάσταση… 3D (βίντεο)


Οι δημιουργοί του βίντεο κατάφεραν να αναπαραστήσουν λεπτομερώς το αρχοντικό ενός πλούσιου τραπεζίτη όπως πιθανότατα ήταν πριν ο Βεζούβιος καταστρέψει την πόλη.
Η καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου του Βεζούβιου το έτος 79 μ.Χ. είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η Πομπηία, με τέτοιον τρόπο, όμως, που ρωμαϊκή πόλη να σώζεται σε καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η τέφρα για αιώνες προστάτευε τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες των κτηρίων της Πομπηίας, το επίπεδο της καταστροφής ήταν τέτοιο που αρχικά εμπόδισε το να φανταστεί κάποιος πώς ήταν τα σπίτια της πόλης.
Τώρα οι ερευνητές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D κατάφεραν να αναπαράγουν ένα μπλοκ κτηρίων της πόλης και μάλιστα μεταξύ αυτών, και μια ολόκληρη βίλα με όλη την παλιά της αίγλη.  
Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία, εργάζονται από το 2010 επί ενός σχεδίου με την ελπίδα να αναπαραστήσουν την περιοχή της Πομπηίας πριν καταστραφεί έτι περαιτέρω.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μια νέα μορφή, της προηγμένης ψηφιακής αρχαιολογίας, με μοντέλα  3D που αναπαράγουν με φωτογραφικά τεκμήρια που συνελλέγησαν την περίοδο 2011-2012 όταν είχε εξερευνηθεί η συνοικία της πόλης που παρουσιάζεται στο βίντεο.
Μάλιστα, οι δημιουργοί του βίντεο έχουν καταφέρει ακόμη να αναπαραστήσουν με μεγάλη λεπτομέρεια το αρχοντικό του πλούσιου τραπεζίτη που ονομαζόταν Cecilio Iucundus.
Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου