Υλικά:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο με την πέτσα και το κόκαλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
- Ορυκτό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 κιλό μικρές πατάτες, κομμένες στα 4
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμιτζιάνο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
Aρχικά, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τα καρυκεύματα (βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο).
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Θα πάρει γύρω στα 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε το περιττό λίπος και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη. Βάλτε τις πατάτες να ψήνονται αργά στο φούρνο με το λάδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε στο ίδιο ταψί το κοτόπουλο και καλύψτε με λαδόκολλα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και πασπαλίστε με το τυρί όταν είναι έτοιμο!
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Θα πάρει γύρω στα 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε το περιττό λίπος και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη. Βάλτε τις πατάτες να ψήνονται αργά στο φούρνο με το λάδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε στο ίδιο ταψί το κοτόπουλο και καλύψτε με λαδόκολλα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και πασπαλίστε με το τυρί όταν είναι έτοιμο!
Πηγή: entypwsiako.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου