Να τις φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε όλοι μικροί μεγάλοι !!! Είναι πανεύκολες, αφράτες, αρωματικές, νόστιμες, σκέτη τρέλα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4 αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 βανίλιες μασουράκι σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Τι κάνουμεΣε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι - το αλάτι -το μπέικιν - την βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε άλλο μπολάκι την ζάχαρη με τα αυγά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το γάλα και με τον αυγοδάρτη ξαναανακατέβουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός .
Σε περίπτωση που είναι αραιός προσθέστε λίγο αλευράκι και ανακατεύουμε -θέλουμε χυλό που να στέκεται ελαφρώς όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε αραιό.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το χυλό
Δεν υπάρχει η νοστιμιά τους !!! Καλή επιτυχία και όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
* Σε κάθε τηγανιά εγώ άδειαζα το λάδι από το τηγάνι το σκούπιζα με χαρτί κουζίνας και ξανασυνέχιζα --επίσης θέλει προσοχή στο γύρισμα να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά και μετά με προσοχή τις γυρνάμε -την θερμοκρασία την έβαλα δυνατή στην αρχή π.χ στο 3 και μετά κατέβασα και συνέχισα στο 2 μην αρπάξουν -θέλουμε ένα χρυσαφί ομοιόμορφο χρώμα !
mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου