Amfipoli News: O πασίγνωστος πολιτικός που έχει 58 αεροπλάνα, 20 παλάτια και περιουσία 200 δισ. δολάρια - Γιατί δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Forbes

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

O πασίγνωστος πολιτικός που έχει 58 αεροπλάνα, 20 παλάτια και περιουσία 200 δισ. δολάρια - Γιατί δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Forbes


Οι ξένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού η περιουσία του ξεπερνάει τα 200 δισ. δολάρια. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται στην λίστα Forbes.

Σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με περιουσία 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η καθαρή αξία της περιουσίας του Πούτιν εκτιμάται στα 200 δισ. Ακίνητα και συμμετοχές σε εταιρίες συνθέτουν μια περιουσία... ασυναγώνιστη για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

Ο Μπιλ Μπράουντερ, πρώην fund manager στη Ρωσία, ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος Πούτιν έχει περιουσία που φτάνει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια: «Πιστεύω πως η περιουσία του φτάνει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια» , δήλωσε: "Μετά από 14 χρόνια στην εξουσία της Ρωσίας, και το ποσό των χρημάτων που έβγαλε η χώρα, το ποσό των χρημάτων που δεν δαπανήθηκαν σε σχολεία, δρόμους και νοσοκομεία, όλα αυτά τα χρήματα βρίσκονται σε τράπεζες – σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς – μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζονται ο Πούτιν και οι φίλοι του".

Για ποιο λόγο ο Πούτιν δεν βρίσκεται στην επίσημη λίστα Forbes; «Εκτιμούμε τα περιουσιακά στοιχεία ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, τέχνη και μετρητά. Συμβουλεύουμε επίσης μια σειρά από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες σε διάφορους τομείς» έγραψε το Forbes to 2015, τονίζοντας: "Το περιοδικό αποκλείει ηγέτες του κόσμου". Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η βρετανική Telegraph.

topontiki.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου