Amfipoli News: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ! «Έφυγε» ο «Άγιος» 007 Ρότζερ Μουρ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ! «Έφυγε» ο «Άγιος» 007 Ρότζερ Μουρ


Την τελευταία του πνοή  άφησε σήμερα ο Ρότζερ Μουρ σε ηλικία 89 ετών.
Ο γνωστός ηθοποιός έπαιξε σε μια σειρά από  ταινίες ωστόσο η καριέρα του σφραγίστηκε από το  ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Ο Μουρ που είχε τον τίτλο του Σερ πέθανε όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μετά από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο στην Ελβετία. Τα τρία παιδιά του δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τις επιθυμίες του και ότι η κηδεία του θα γίνει στο Μονακό.
Πριν από τον Μποντ είχε ενσαρκώσει με  μεγάλη επιτυχία τον ρόλο  τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος . Έπαιξε το ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.
Στην αυτοβιογραφία του γράφει ότι έπρεπε να κόψει τα μαλλιά του και να χάσει βάρος προκειμένου να υποδυθεί τον Μποντ, πράγματα που δεν τού άρεσαν. Ωστόσο, τού δόθηκε ο ρόλος, αρχικώς στην ταινία Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν (1973).
moore1

moore2
Ακολούθησαν οι παρακάτω ταινίες στις οποίες ο Μουρ υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ:
Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974)
Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977)
Επιχείρηση Μουνρέικερ (1979)
Για τα μάτια σου μόνο (1981)
Επιχείρηση Οκτόπουσυ (1983)
Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (A View to a Kill, 1985).
moore3

Ο Μουρ συμπλήρωσε τα περισσότερα χρόνια στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ από κάθε άλλο ηθοποιό, 12 συνολικά, με 7 επίσημες ταινίες. Μέχρι στιγμής επίσης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μποντ: ήταν 58 ετών όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον ρόλο, στις 3 Δεκεμβρίου 1985. Μάλιστα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Μποντ.
Ο Μουρ εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης (1958–1959), Μάβερικ (1961) και κυρίως τη σειρά The Persuaders (1971) μαζί με τον Τόνι Κέρτις.
moore5moore6
Ο Μουρ υπήρξε «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF. Από τη δεκαετία του 1970 ζούσε  εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους. Είχε κάνει τέσσερις γάμους και είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου