Amfipoli News: 30 ημέρες χωρίς ζάχαρη-Έχασε 45 κιλά! (φώτο)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

30 ημέρες χωρίς ζάχαρη-Έχασε 45 κιλά! (φώτο)



Αδύνατο να μην ξαναφάμε ποτέ ζάχαρη…Κι αν ομως τελικά δεν είναι; Αν κάναμε το πείραμα για 30 ημέρες ώστε να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα στο σώμα μας; Αυτό έκανε η αμερικανίδα  Arielle Calderon, η οποία υπέφερε από σοβαρό εθισμό στη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό! 
Σήμερα, η υγιεινή διατροφή παίρνει όλο και περισσότερο μέρος στη ζωή μας. Αντικατέστησε τις δίαιτες και άλλαξε τα πιάτα μας. Κανείς πια δεν χάνει γεύματα, δεν ακολουθεί ακραία δίαιτα ούτε μετράει θερμίδες. Σήμερα, η τάση είναι οι υγιεινές και γκουρμέ συνταγές: οι άνθρωποι «ακούνε» το σώμα τους, τρώνε σύμφωνα με τον ρυθμό ζωής τους, αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες για να ξαναβρούν μια καλή υγιεινή ζωής.
Και δεν πρόκειται για μια απλή τάση: για πολλούς είναι μια πραγματική συνειδοτοποίηση. Αλλά από πού πρέπει να ξεκινήσει κανείς για να αλλάξει σταδιακά τις διατροφικές του συνήθειες; Ολοι οι διατροφολόγοι το λένε, από τη ζάχαρη!

Ζάχαρη, το νέο δηλητήριο
Ολοι το γνωρίζουμε, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να είχε σοβαρές συνέπειες στον οργανισμό μας: παχυσαρκία στην κοιλιά, αντίσταση στην ινσουλίνη, διαβήτης, υπέρταση, αύξηση στα τριγλυκερίδια. Κι όλα αυτά γιατί η κατανάλωση ζάχαρης τριπλασιάστηκε τα 50 τελευταία χρόνια.

Ποιές είναι οι διατροφικές οδηγίες; Πρέπει να καταναλώνουμε 50 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό σημαίνει ένα μπολ δημητριακών το πρωί, ένα ζαχαρούχο ποτό ή ένα γλυκό γιαούρτι και το όριο ξεπερνιέται...Το πιο δραματικό είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιθυμεί, προσεχώς, να μειώσει το όριο κατανάλωσης καθημερινής ζάχαρης σε 25 γραμμάρια, δηλαδή μια κουταλιά ζάχαρη.

30 μέρες χωρίς ζάχαρη, το πείραμα της Arielle
Η προστιθέμενη ζάχαρη, τα τεχνητά γλυκαντικά, η ψεύτικη ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπη αγαύης... Η αμερικανίδα Arielle Calderon τα εγκατέλειψε όλα. Αφού πρώτα ακολούθησε ένα διατροφικό πρόγραμμα και έχασε 45 κιλά, η νεαρή κοπέλα επιτέθηκε στον τελευταίο δαίμονά της: την ζάχαρη.
Η Arielle θεωρούσε την ζάχαρη πραγματικό φάρμακο για όλα τα προβλήματά της: για κάθε στιγμή στρες, ένιωθε την αμείωτη ανάγκη να καταναλώσει κάτι γλυκό, ένα μάφιν, μια καραμέλα ή κάποιο μπισκότο. Αλλά μετά από πολλές κρίσεις ξέφρενης διατροφής, που της κόστισαν πολλά κιλά, η Arielle αποφάσισε να πει στοπ.

«Σαν αρκούδα που προετοιμάζεται για τον χειμώνα»
Η Arielle προετοίμασε την κούρα αποτοξίνωσης από την ζάχαρη με πολλή ακρίβεια. Κι αυτό γιατί οι προστιθέμενες γλυκιές γεύσεις κρύβονται κάτω από άγνωστα ονόματα. Η νεαρή κοπέλα τις κατέγραψε όλες ώστε να μπορεί να τις αποφύγει. Κάθε τρόφιμο που βρισκόταν στο σπίτι της και περιείχε κάποια από τις κρυφές ζάχαρες, αυτόματα απομακρυνόταν. Τέλος, για να πετύχει το στοίχημά της, η νεαρή νεοϋορκέζα σχεδίασε κάθε γεύμα της εκ των προτέρων και μαγείρεψε φρέσκα προϊόντα.
Εγραψε μάλιστα και ένα ημερολόγιο για τις 30 ημέρες εγκράτειας και αποτοξίνωσης, το οποίο δημοσιεύει το σάιτ Buzzfeed. Την 1η ημέρα έγραψε:

«Εχετε ποτέ πάρει ένα ατελείωτο πρωινό, έχετε πιεί πολλά κοκτέηλ, έχετε πάρει υπνάκο στη συνέχεια και μετά έχετε ξυπνήσει με πονοκέφαλο; Ε, λοιπόν, αυτή ήταν η περίπτωσή μου». 
Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες για την νεαρή κοπέλα: είχε πονοκέφαλο συνεχώς, υπέφερε από έλλειψη ενέργειας, πεινούσε συνεχώς και ήθελε να τσιμπήσει. Αλλά στη συνέχεια τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Απέκτησε ενέργεια, ήταν λιγότερο κουρασμένη και άρχισε να πεινάει λιγότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.«Ισως γιατί τώρα τρώω λιγότερο λίπος», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. 
Στα μέσα του πειράματός της, η κοπέλα που ήταν εθισμένη στη ζάχαρη, άρχισε να αντιστέκεται όλο και περισσότερο. Ο ουρανίσκος της άρχισε να αντιλαμβάνεται ακόμη και πόση ζάχαρη περιείχε κάθε τρόφιμο.«Δεν είχα ποτέ παρατηρήσει τη γλυκιά γεύση που έχουν οι κόκκινες πιπεριές ή τα βρασμένα κρεμμύδια. Αλλά ξαφνικά, τη νιώθω. Χθες το βράδυ έφαγα ένα μήλο: είχε τη γεύση καραμέλας», έγραψε. 
Επιπλέον, η νεαρή κοπέλα άρχισε να εξοικονομεί και χρήματα: ενώ παλιότερα ξόδευε περίπου 100 δολάρια για τα ψώνια της εβδομάδας, τώρα ξόδευε μόνο 60 δολάρια. Δεν χρειάστηκαν παρά 30 ημέρες ώστε η Arielle Calderon να ανεβάσει στο Instagram ένα εκπληκτικό πριν-μετά. Εχασε 7 εκατοστά στη μέση, «έλιωσε» κυριολεκτικά στη λεκάνη και στους γοφούς.. 
Ενθουσιασμένη, έγραψε στον λογαριασμό της Instagram @ariellesays:
«Ημέρα 30: Νιώθω σαν ροκ σταρ, θέλω να συνεχίσω και θα δω τι θα συμβεί».
Μετά την απώλεια κιλών και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησής της, η Arielle ξεκίνησε να αθλείται, κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν. 


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου